Türk şiirinin Beyaz Kartalı Bahaettin Karakoç Kahramanmarş’ta anıldı

Türk şiirinin Beyaz Kartalı Bahaettin Karakoç Kahramanmarş’ta anıldı
Türk şiirinin Beyaz Kartalı Bahaettin Karakoç, vefatının 5. yıldönümünde Türkiye Yazarlar Birliği Kahramanmaraş Şubesi ve Kahramanmaraş Edebiyat Derneği’nin düzenlediği programda anıldı.

MESDER Kahramanmaraş Edebiyat ve Sanat Derneğinde ki anma programı ev sahibi MESDER Başkanı Lütfi Bilir’in hoş geldiniz konuşmasıyla başladı. Bilir, “Bahaettin Karakoç gibi bir değerin burada anılmasının verdiği mutluluğu burada ifade edemeyeceğim. Bizim için çok büyük bir değer “ dedi.

Türkiye Yazarlar Birliği Kahramanmaraş Şube Başkanı Enver Çapar, İsrail ve Siyonizm’i kınayarak sö başladığı konuşmasına şöyle devam etti “ Bahaettin ağabeyimiz Ülkemizin ve Türk dünyasının bir değeriydi. Hocalarımız onu en güzel ayrıntılı şekilde anlatacaklar, buradaki amacımız ona fatiha okumak, O’nu hayırla yad etmek O’nun aramızda yaşadığını ifade etmek. Bahaettin ağabey zaten bundan sonra eserleriyle yaşayacaktır,  bu anlamda O artık ölümsüzleşmiş bir kişiliktir, kendisine tekrardan rahmet diliyoruz, programımız hayırlara vesile olsun” 

Program idarecisi Mehmet Yaşar Başkanlarımızda bahsetti Bahaettin ağabeyimizin vefatının 5. Sene-i devriyesi. Allah nur içerisinde yatırsın, Türkçe aşığı, Türkçe emektarı bir insandı, Kahramanmaraş’ tan bütün Türk dünyasına sesini yetiren büyük bir şair ve edebiyat ustasıydı.

Dr. Mustafa Kök, Dolunay dergisi ve Bahaettin Karakoç gerçeğini dile getirdi 39 Sayı olarak çıkan ve çok sayıda şairin yetişmesine neden olan Dolunay dergisinin ortaya çıkışı ve bu derginin Türk edebiyatına olan etkisini anlattı.

Ramazan Avcı, Bahaettin Karakoç şiirlerinde dağ ve şehir temasını anlattı Avcı, “Diyebiliriz ki Bahaettin Karakoç’un şiirlerinde dağ heybettir, kudrettir, yüceliktir, özgürlüktür, zenginliktir, güzelliktir, tecelli makamıdır, vahiy mekâ­nıdır, sığınaktır, barınaktır. Çirkinliklerden kaçıp sığınacağı, güzellikleri yaşayacağı, özgürlüğü soluyacağı bir mekân, Allah’a en yakın olduğu makamdır. Onun içindir ki dağ ve dağa ait ögeler şiirlerinin en önemli bezeğidir, dekorudur.

Devamı: https://marastahaber.com/kultur-sanat/turk-siirinin-beyaz-kartali-bahaettin-karakoc-kahramanmarsta-anildi-188245h.html/amp

Bu haber toplam 171 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim