• İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

Türkçem Dergisi 185.Sayısı Okurla Buluştu

Türkçem Dergisi 185.Sayısı Okurla Buluştu
Nisan ayı sayımızla herkese merhaba.

Nisan ayı bizlere her şeyden önce son birkaç  yıldır Kosova Türklerinin Milli Bayramını anımsatır. 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı!   Yıldan yıla daha bir içerikli kutlanmakta. Buna bu yıl da tanık olduk. Türk sinemasının efsane sanatçılarından olan Hülya Koçyiğit bu yıl bayramımıza ayrı bir onur kattı. Yine spor dünyasının önemli bir şahsiyeti, Fenerbahçe’nin efsane başkanı hemşerimiz Ali Şen de bu yıl aramızdaydı. Ve daha niceleri...

2016 yılı 23 Nisan Kosova Türklerinin Milli Bayramını dergimizi baskıya verdiğimiz (21.04.2016) tarihine dek yoğun etkinlikler sergilendi. Kalan etkinliklere Türkçem dergisinin Mayıs sayısında yer vermiiş olacağız.

Böyle başarılı bir organizasyon için başta  Mahir Yağcılar olmak üzere, tüm kutlama kurulu üyelerini kutluyoruz.

Nisan ayı ayrıca yitirdiğimiz  iki değerli şair yazarımızı anımsatır bizlere. Naim Şaban ve Hasan Mercan’ı nisan ayında kaybetmiştik. Geçen günlerde yad ettik her ikisini de. Saygı ve minnetle.

Ruhları şad olsun.

Kosova Türk Yazarlar Derneği, yaklaşık iki yıldır doludizgin etkinliklerine devam etmekte. Doğru Yol TKSD, Gerçek TKSD, Köprü Derneği vb. dernek ve kuruluşlarla ortaklaşa gerçekleşen etkinliklerin son durağı yine Üsküp ve İştip oldu. Amaç,  Balkanlarda Türk edebiyatını gündemde tutmak, yeni kuşaklar yetiştirmek, bir sözle bu topraklarda Türkçe’ye katkı sunup, onun onurlu bir şekilde ayakta kalması, yarınlara taşınması doğrultusunda bir nebze katkı sunmaktır. Gençlerin şiire sarılmalarını görmek, şiirde aşama sağlamış olmalarına tanık olmak, bize büyük bir mutluluk vermekte...Üsküp ve İştip etkinliklerine ilşkin haberi, 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı etkinlikleri yoğunluğu nedeniyle Mayıs sayımızda yer vereceğimizi anımsatırız.

Geçtiğimiz ay, Balkanlarda Türk müziğinin efsane ismi Rasim Salih’e Priştine’de muhteşem bir gece düzenlendi. Torunu Berkan Curi tarafından hazırlanan “Rumeli’de Bir Udi” adlı belgesel büyük beğeni topladı. Gecede Türk Müziğine katkı sunanlara ilk defa Rasim Salih ödülleri verildi. Bu haberi de dergimiz sayfalarında bulabilirsiniz.

Dergimizin bu sayısında öyküleriyle: Şükrü Ramo,İştvan Nemet, Milenko Ratkoviç ve Hüseyin Rıdvan gibi adlara rastlarken,  şiirleriyle Ayşe Tural ve Aziz Serbest konuk oluyor. Masal meraklılarını da unutmuş değiliz. 

Orta sayfalarımızda 23 Nisan etkinliklerinden renkli kareler yer alıyor. Arif Bozacı’ya adanan Prizren’deki  saygı gecesine ilişkin haberi ve İgbal Orlat Bırvenik’in Kosova’da yılın öğretmeni seçilmesi nedeniyle haberi olduğu gibi, diğer haberleri de okuma fırsatını bulacaksınız. Mehmet Yardımcı, Mevlüt Kaplan’ın  çocuk şiirleri üzerine duruyor. Prizrenli ünlü tiyatro sanatçısı ve yönetmeni Zekeriya Hocalar’la gerçekleştirmiş olduğumuz röportajı da ilgiyle okuyacaksınız. Caner Çüse bu defa Bir Anlık İstek diyor yazısında. Sizden gelenleri  bu kez 22-23 sayfalarda bulabilirsiniz.

Arka kapakta da Türk sinemasının efsane sanatçısı Hülya Koçyiğit’in Prizren ziyareti konumlanıyor.

Mayıs sayımızda görüşene dek, sağlıklı kalın, hoşça kalın, yüzünüzden gülüş eksilmesin.

Zeynel Beksaç

Bu haber toplam 1339 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim