• İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Türkiye Kültür ve Sanat Yıllığı 1988

Türkiye Kültür ve Sanat Yıllığı 1988
Türkiye Yazarlar Birliği'nin yedinci kitabı 1988 yılı Kültür Sanat Yıllığı, yıllık geleneğinin beşincisi..

Yıllık, Ekonomi ve Siyaset, İslam Dünyası, Dinî Hayat, Kültür Hayatımız, Dilimiz, Deneme- Tenkit- İnceleme, Şiir, Hikâye, Roman, Seyirlik Sanatlar, Çocuk Edebiyatı, Türk Musikisi, Plastik Sanatlar ve Mimari, Folklor, Radyo-Televizyon, Sinema, Basın, Dergiler, Yayın Hayatı, Nesillerin Mirası,  Olaylar-Kayıplar-Ödüller, Yıldönümleri bölümlerinden müteşekkil.

Yıllık sunuşunda "Kültürel yorgunluk" yaşanmakta olduğu, bunda da büyük etkenlerden birisinin cebren dayatılan kültür diğerinin de televizyon dünyası olduğu aktarılıyor. Bu kültürel yorgunluğun yaşandığı ortamda yıllık çalışmalarını devam ettirmelerinin geleceğe bırakacakları birikim açısından önemli olduğu söyleniyor. 

1988 yıllığı diğer yıllıklarda olmayan "Dini Hayat" bölümünü de ihtiva ediyor. Mustafa Kara'nın hazırlamış olduğu bölümde, tarikatların Türkiye'de yaratılmaya çalışılan algı içindeki konumları, sene içinde çıkan dini yayınlar, imamhatiplere ve ilahiyat fakültelerine kayıt yaptıran öğrenci sayıları konu edilerek değerlendirmeler yapılmış. Bölümün soruşturma kısmında Rami Ayas, Hasan Onat, Süleyman Toprak'a sorulan 'bir gencin dinî kültürünün gelişmesi ve zenginleşmesi için okuması gereken 10 eser' sorusuna cevap alınarak, gençler ve anne babalar için bir rehber çıkarılmış. 

Yıllığın diğer bölümleri de alanında söz sahibi kişilerce tamamlanmış. 

Yıllığı okumak için tıklayın...

Bu haber toplam 401 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim