Yıllık, Ekonomi, Toplum ve Siyaset, İslam Dünyası, Dinî Hayat, Kültür Hayatımız, Dilimiz, Deneme- Tenkit- İnceleme, Eğitim, Şiir, Hikâye, Roman, Seyirlik Sanatlar, Çocuk Edebiyatı, Musiki, Plastik Sanatlar ve Mimari, Mizah-Karikatür, Radyo-Televizyon, Sinema, Basın, Dergiler, Yayın Hayatı, Nesillerin Mirası, Halk Bilimi, Spor, Olaylar-Kayıplar-Kuruluşlar-Ödüller bölümlerinden müteşekkil.
648 sayfalık yıllığı yayınlayan isim M. Atilla Maraş, Genel Yayın Yönetmeni Nazif Öztürk, Genel Koordinatör ise İhsan Işık.
Yıllığın sunuşunda ülkenin kültür ve sanata ilgisinde yaşanan irtifa kaybına rast gelen yıllık dizisinin bu nedenle de ayrıca önemli olduğu vurgulanmış.
Kültür ve sanat hayatına dair arşivleme yapan yıllıkların 1998-1999 yıllarını birlikte değerlendiren 15. sayısının Kültür Hayatımız bölümünü yazan Nazif Öztürk, kültürün geliştirilmesinde devletten ziyade sivil toplum kuruluşlarına görev düştüğünü söylemiş ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinde dernek ve vakıfların gelişimine dair bilgiler aktarmış.
80 sayfaya yakın bir Şiir bölümü kaleme alan Mehmet Narlı, dergilerin verimsiz adacıklara dönüştüğünü, çıkan şiir kitaplarının satışının az olduğunu aktarmış. 100'e yakın dergi ve yayınevine ulaşıp çıkan şiirlerin, şiir kitaplarının tamamına ulaşmak zor olsa da hazırlanan bölümün iki yılın şiirine bir arşiv sunacağı belirtilmiş.
Dini Hayat bölümünü kaleme alan Mustafa Kara Osmanlı'dan Cumhuriyete geçiş süreci ve sonrası dini hayat, inanç, hürriyet vb.meseleler etrafında değerlendirmelerini sunduktan sonra 1998-1999 yılı itibariyle ilahiyat fakülteleri ve kuran kursları hakkında rakamsal gelişmeleri de sunmuş.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.