• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Türkiye Kültür ve Sanat Yıllığı 2000

Türkiye Kültür ve Sanat Yıllığı 2000
Türkiye Yazarlar Birliği'nin yirmi üçüncü kitabı 2000 yılı Kültür Sanat Yıllığı, yıllık geleneğinin on altıncısı...

Yıllık, Ekonomi, Toplum ve Siyaset, İslam Dünyası, Dinî Hayat, Kültür Hayatımız, Dilimiz, Deneme- Tenkit- İnceleme, Eğitim, Şiir, Hikâye, Roman, Seyirlik Sanatlar, Çocuk Edebiyatı,Musiki, Plastik Sanatlar ve Mimari,  Radyo-Televizyon, Sinema, Nesillerin Mirası, Dış Politika, Çalışma Hayatı bölümlerinden müteşekkil. 

Yayınlayan ve yönetenin Dr. Nazif Öztürk, Yayına hazırlayanların İbrahim Ulvi Yavuz, Mahir Adıbeş, ve Rıfkı Kaymaz olarak yer aldığı yıllık 560 sayfalık bir toplamda kültür ve sanat hayatımıza arşivlik malzeme sunuyor. 

TYB Genel Başkanı olarak yazdığı "Kültür Hayatımız" bölümünde kültürel gelişmeleri kayda geçiren Nazif Öztürk, metninin sonunda şu ifadeleri kullanarak şiirden vazgeçmemiş bir liderin tavrının önemine değinmiş oluyor: "Bence bunların hepsinden daha önemlisi ve 1999 yılına damgasını vuran kültür olayı; şiir okuduğu için mahkum edilen Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, hapishaneye girerken doldurduğu "bu şarkı burada bitmez" isimli şiir kasetinin bir milyondan fazla satmasıdır." 

Adeta "bu şarkı burada bitmez" diyerek yola devam eden TYB Kültür Sanat Yıllıkları, 1984 yılından başlayarak kültür sanat hayatının kaydını tutmaya, arşivlik gelişmeleri kaydetmeye, yok sayılan mirasımıza sahip çıkmaya devam etmiş. 

Yıllığı okumak için tıklayın...

Bu haber toplam 327 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim