• İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesinde Konuşan Prof. Dr. Mücahit Kağan: “Mükemmeliyetçilik psikolojik rahatsızlıktır”

Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesinde Konuşan Prof. Dr. Mücahit Kağan: “Mükemmeliyetçilik psikolojik rahatsızlıktır”
Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesinin haftalık kültürel etkinlikleri devam ediyor. Bu haftanın Konuğu EBYÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mücahit Kağan oldu.
Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesi Kültürevinde yaptığı konuşmada damlaların gölleri, ya da selleri oluşturduğu bir ortamda, küçük şeylerin büyüyerek etki alanını artırdığını söyledi.  Günde on sayfa kitap okuyan birisinin bir yılda 3650 sayfalık on, on beş kitabı bitirebileceğini söyledi. Bütün iyiliklerin güzelliklerin küçük parçacıkların bir araya gelmesi ile büyüyebileceğini söyleyen Prof. Dr. Mücahit Kağan  “Mükemmeliyetçilik psikolojik bir rahatsızlıktır.  Mükemmelini yapamıyoruz diye hiçbir işye başlamamak hiçbir şeyi başaramamak anlamına gelmektedir.  Mükemmeli yakalayabilmek bir süreç işidir. Süreçte kararlı olmak,  mükemmeli yakalamak anlamını taşımaktadır. “ şeklinde konuştu.
Büyük işlerin büyük sıkıntı, küçük işlerin de önemsiz olduğunu düşünmek ayrı bir problemdir. Bu problemlerin ilerlemenin gelişmenin önündeki en büyük engellerden olduğunu söyleyen Prof. Dr. Mücahit Kağan: “ Her işteki gelişim küçük alışkanlıkların bir araya gelmesi, birikmesi ile oluşmaktadır. Alışkanlıkları lehimizde veya aleyhimizde kullanabiliriz.  Önemli olan kişinin kendi güzel alışkanlıklarını geliştirmesi küçük adımlarla büyük mesafeler almasıdır.  Küçük şeyler bütün bir hayata yayıldığı zaman büyük ve önemli işlerin kaynağı olur.  Küçük bilgi insanı büyütmez fakat dönüşümüne aracılık eder” dedi. 
img_20240209_200515.jpgimg_20240209_200504.jpg
Prof. Dr. Mücahit Kağan: “Bir cevizin dikilmesi ile anında meyve almayı beklemek hayaldir,  bir fidanın meyveye dönüşmesini nasıl beklememiz gerekiyorsa, alışkanlıkların da zaman içerisinde meyvesini vermesi için uzun süre beslenmesi gerekiyor. Alışkanlıkların beslenmesinin zaman alacağı muhakkaktır. İyi alışkanlıklarımızı besleyerek büyütmemiz gerekmektedir. Aksi durum kötüdür. Bir noktadan bir noktaya giderken çok küçük bir sapma uzun mesafelerde büyük sapmalara neden olur. “ dedi.
Prof. Dr. Mücahit Kağan geçmişe takılıp kalmamak gerektiğini, değişimin bugünden ve içinde bulunduğumuz mekândan başlatılması gerektiğini, geçmişle ilgili yapılacak hiçbir şeyin geleceğe faydası olmayacağını söyledi.
Program sonrasında Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şube Başkanı Halil İbrahim Özdemir Yazarlar Birliği Erzincan Şubesinin teşekkür belgesini Prof. Dr. Mücahit Kağan’a verdi.  Programa Katılan Prof. Dr. Erdem Yavuz ise Yazarlar Birliğinin bir tablosunu Prof. Dr. Mücahit Kağan’a verdi. 
TYB Erzincan Şubesi Kültür evindeki programa çok sayıda yazar, akademisyen ve dinleyici katıldı.
img_20240209_220809.jpg
Bu haber toplam 500 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim