• İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Türkiye Yazarlar Birliği İstiklâl Marşı’nın 102. yıldönümünü bütün şube ve temsilciliklerinde anıyor

Türkiye Yazarlar Birliği İstiklâl Marşı’nın 102. yıldönümünü bütün şube ve temsilciliklerinde anıyor
12 Mart, bayrağımız gibi bir milli kimlik sembolümüz olan İstiklâl Marşı’nın kabul edilişinin 102. yıldönümü. Milli mutabakat metnimiz 102 yıl önce TBMM tarafından kabul ve ilan edildi.

12 Mart, 2007’de Türkiye Yazarlar Birliği’nin sürekli ilgisi üzerine çıkarılan Kanunla İstiklâl Marşının kabul edildiği günü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü” olarak kabul edilmiştir.

“İstiklal Marşı Günü” Cumhuriyet tarihimizde ilk sivil milli gündür.

Türkiye Yazarlar Birliği, kuruluşundan itibaren Mehmed Âkif’i ve İstiklâl Marşı’nı sürekli anmış, çeşitli faaliyetler düzenlemiştir. 1979 yılın 12 Martında ilk defa İstiklâl Marşı yazıldığı yerde okunmuş ve bu faaliyet gelenekleşmiştir.

Türkiye Yazarlar Birliği salgın günlerinde de özel izinle Taceddin Dergâhı’nda bu anmayı mütevazı bir ekiple gerçekleştirmiştir. Bu yıl da öğle namazı Taceddin Camiinde kılındıktan sonra Taceddin Dergâhı ziyaret edilecek ve İstiklâl Marşı’ı yazıldığı yerde okunacaktır.

Türkiye Yazarlar Birliği İstiklâl Marşı Günü’nü kutlamak için Ankara, Bursa, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Ordu, Sakarya, Şanlıurfa ve Trabzon şubelerinde ve temsilciliklerinde de faaliyetler yapacaktır.

 

 

Bu haber toplam 2343 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim