• İstanbul 16 °C
  • Ankara 12 °C

Türkiye Yazarlar Birliği Muğla İl Temsilciliği’nden İsrail'e kınama

Türkiye Yazarlar Birliği Muğla İl Temsilciliği’nden İsrail'e kınama
Türkiye Yazarlar Birliği Muğla İl Temsilciliği tarafından İsrail’in Filistine yönelik saldırılarına ilişkin basın açıklaması yapıldı.
TYB İl temsilcisi Prof. Dr. Namık Açıkgöz, İsrail'in Gazze'de yaptığı mezalimin insanlık için yüz karası olduğunu ve bunu kınama amacıyla bir basın bildirisi hazırladıklarını söyledi.

İsrail’in Filistine yönelik saldırılarına ilişkin Türkiye Yazarlar Birliği Muğla İl Temsilciliği’nce basın açıklaması yapıldı. Yazar Erdal Çil tarafından yapılan basın açıklamasında, “Üzerinde yaşadığımız Ortadoğu coğrafyası insanlık tarihinin şekillendiği, bütün kutsal kitapların indiği ve peygamberlerinin de gönderildiği topraklardır. Bunun yanı sıra tarihi, kültürel zenginlikleri yanında yer altı ve yer üstü zenginlikleri açısından da bütün dünyanın gözünü üzerine çevirecek kadar da zengin ve önemli bir coğrafyadır.

İşte bu kadar önemli bir coğrafya üzerinde batılı emperyalistler tarafından geçen asırda buraya layık görülerek peydahlanan terörist İsrail devletinin arkasındaki bütün güçlere rağmen devlet olamadığı, çevresiyle ve insanlık değerleriyle uyum sağlayamadığı son yaptığı saldırılar, işlediği cinayetler, karıştığı vahşet olayları ve katliamlarla belgelenmiş bulunmaktadır” denildi.

“VAHŞİCE KATLETMİŞLERDİR”

Yüzlerce sivil ve çocuğun vahşice katledildiğini söyleyen Yazar Erdal Çil, “Gözü dönmüş caniler son bir haftada Gazze’de işledikleri cinayetler yetmezmiş gibi 17 Ekim 2023 akşamı da Al-Ahli ve Al-Mamedani Hastanelerini hedef alarak yüzlerce sivil ve çocuğu vahşice katletmişlerdir.

Devamı: https://www.muglagazetesi.com.tr/turkiye-yazarlar-birligi-mugla-il-temsilciliginden-israile-kinama-150613h.htm

Bu haber toplam 244 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim