• İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şube başkanı ile Giresun Şube Başkanı Trabzon’da söyleşti

Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şube başkanı ile Giresun Şube Başkanı Trabzon’da söyleşti
"Yeni İnsana Notlar " konulu söyleşi Hamamizade de Gerçekleşti
Trabzon Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde,  TYB Trabzon başkanı Kamuran Tuna tarafından konuk edilen, TYB Giresun başkanlığını da yürüten, Giresun Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazım Elmas ile “Yeni İnsana Notlar” konulu bir söyleşi gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını Moderatör Kamuran Tuna’nın yaptığı programda, konuşmacı öğretim üyesi Prof. Dr. Nazım Elmas’ın sunumuyla gerçekleşen söyleşi, katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Mevlana’dan, Yunus Emre’ye, Ferhat ile Şirin den, Leyla ile Mecnun’a kadar birçok milli değerlerimize atıfta bulunularak, günümüz gençliğine anlamlı mesajlar verilen etkinlik, slayt görselleriyle de desteklendi. Bilhassa genç kuşaklara yapılan göndermelerde, dünya klasikleri okunurken, kendi kahramanlarımızın, milli değerlerimizin de, mutlaka okunup, anlaşılması, gerektiğinin altı özenle çizildi. 
Bilgisayar veya telefonların bizleri esir aldığı suni gündemlerden olabildiğince uzak kalınarak, aktif yaşam içinde yer edinilmesi gerektiği ifade edildi. Günümüz gençlerinin, yapay bir dünyaya hapsedilmek istendiğini de belirten Elmas, bu kısır döngünün mutlaka kırılması gerektiğine işaret etti. Yapılan araştırmalara göre, insan mutluluğu ve başarısının aile içinde aranması hususunu ve yine öğrenme yetilerinin görsel, yazınsal ve edinilen bilgiyi karşı tarafa aktarımlarla maksimum düzeye erişebileceğini, görsel piramit üzerinde açıkladı. Ancak ne var ki, yaşadığımız çağın, sevdaları, aşkları bile pamuk ipliğine bağlı bir hâl almıştır. Gerçek sevgilerden uzak evlilik birlikteliklerinin, çoğunlukla birkaç ay gibi kısa sürelerde heba olup gittiğini vurguladı. Yazmak için okumanın önemine de değinen Nazım Elmas, bilinçli okumanın ciddiyet ve işaretleri üzerinde durdu. Bir buçuk saatlik program, izleyicilerden gelen soruların cevaplandırılması ve Kamuran Tuna tarafından yapılan kısa teşekkür konuşmasıyla tamamlandı.
8b4ea4b5-3980-49af-8843-3903bb4ee8d9.jpg
Bu haber toplam 382 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim