• İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

TYB Ankara Şube Başkanı Uluçay genç yazar adaylarına seslendi:

TYB Ankara Şube Başkanı Uluçay genç yazar adaylarına seslendi:
“Yazmak için beklemeyin”

Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi tarafından organize edilen  ‘Yazarlık Okulu’  giriş dersiyle  başladı. 

Yazarlık Okulu  Genel Koordinatörü  Dr. Şemsettin Küzeci,  Yazarlık Okulu’nun açılış dersinin 22 Eylül 2022 tarihinde  TYB Kurucu ve Şeref Başkanı  D. Mehmet Doğan tarafından verildiğini belirterek, “ Yazarlık Okulu  yazarlığa giriş dersiyle  devam edecek.  Her cumartesi saat 13.30-15-30 saatleri arasında gerçekleştirilecek dersler 10 hafta sürecek. Dersler sonunda sertifika verilecek. Derslerde devamsızlık yapanlara sertifika verilmeyecek” dedi.

Toplantının açılışında konuşan TYB Ankara Şube Başkanı Mehmet Sait Uluçay ise,  TYB Ankara Şubesi Yazarlık Okulu vesileyle  gençlerle buluşma gerçekleştiğini ifade etti.  Yazarlık Okulu için yoğun bir müracaat olduğunu işaret eden yazar-şair Uluçay,  yaş  kriteri koyarak bir kısmını elemek zorunda kaldıklarını ifade ederek,  farklı yaş gruplarını hitap eden Yazarlık Okulu açmayı  hedeflediklerini de söyledi.

Sadece Yazarlık Okulu’na katılarak yazar olunmadığını söyleyen TYB Ankara Şube Başkanı Mehmet Sait Uluçay, “Edebiyat profesörü olup edebi eserler ortaya koymayan insanlar vardır.  Çok sayıda Yazarlık Okulu’nu katılıp yazar olmayan insanlar da var.  Burada  yazmanın yolu ve yöntemi öğretilir. Yazmak için okumalar yapmak gerekir.   İnsanlar, hayvanlar, bitkiler alemini iyi gözlemlemek gerekir. Doğayı gözlemlemek gerekir. İyi bir gözlemci  olamadığınız zaman  iyi bir yazar olamazsınız.” şeklinde değerlendirdi.

Yazarlık yolculuğunda okuma, kurgu, betimlemenin önemli olduğunu belirten Uluçay, “Yazmak için beklemeyin.  En çok  ilgi duyduğunuz bir edebiyat türünden birini yazmaya başlayın. Bazen bir cümle, bazen bir paragraf, bazen de bir sayfa yazın.  Bu yazmaları sürekli hale getirin.  Yazdığınız metinleri burada kritiğe tabi tutarız. Eksikliklerini hep beraber gideririz.  İnşallah yazacağınız metinleri kitap haline getirip yayınlayacağız.” Dedi.

TYB Ankara Şube Başkanı Mehmet Sait Uluçay’ın  sunuş konuşmasından sonra TYB Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi şair-yazar Hamit Gök,  Yazarlığa Giriş Dersi verdi.  Dil ve anlatım konusunu işleyen Gök, yazılı  anlatım yanlışlarından örnekler verdi.  

Yazarlık Okulu, TYB Ankara Şubesi ile Mamak Belediyesi’nin işbirliği ile düzenlenen Ankara Edebiyat Festivali kapsamında 22 Eylül 2022 tarihinde TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan’ın Musiki Muallim Mektebi’nde verdiği açılış dersiyle başlamıştı.

0491b75a-515c-46dd-9cdf-75e42594c86e.jpge5eecabe-6d07-4c1a-9bcb-5fa4779a9354.jpg

Bu haber toplam 334 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim