• İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C

TYB Ankara Şube Başkanı Uluçay, Sincan Belediye Başkanını Ziyarette Bulundu

TYB Ankara Şube Başkanı Uluçay, Sincan Belediye Başkanını Ziyarette Bulundu
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Ankara Şube Başkanı Mehmet Sait Uluçay Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’ı makamında ziyaret etti.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Ankara Şube Başkanı Mehmet Sait Uluçay Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’ı makamında ziyaret etti.

30.08.2021 tarihinde gerçekleşen ziyarette, Başkan Ercan’a Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Mehmet Sait Uluçay, Birliğin kamu yararına çalışan köklü bir kurum olduğunu, kültür, fikir, sanat ve edebiyat alanında önemli çalışmalar yürüttüklerini ve düşünce hayatına önemli katkılar sunduklarını belirtti.

 Yerli ve milli düşünceyi önceleyerek kültürümüzü, sanatımızı ve edebiyatımızı daha da ileriye taşımanın gayreti içinde olduklarını ifade eden Başkan Uluçay, yerel yönetimlerin ve sivil toplum kuruluşlarıyla kültür, sanat ve edebiyat konularında işbirliğine gidilmesinin önemli olduğunu; bu bağlamda Sincan Belediyemiz ile ortaklaşa projeler üretilerek, kültür sanat ve edebiyat alanında işbirliğine gidilmesini arzu ettiklerini belirtti.

Sincan Belediye Başkanı Ercan da yaptığı konuşmada ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ercan, Kültür ve sanat alanında önemli projeler gerçekleştirdiklerini, Kütüphanelerin yapılmasına çok önem verdiklerini, 5 Halk Kütüphanesi ve millet kıraathanesini hizmete açtıklarını; 2561 kişilik kongre salonu, fuaye alanı, millet kıraathanesi, 3 adet kütüphane okuma salonu, hanımlar lokali gibi sosyal donatıları olacak ve 16.121 metrekare alan üzerinde inşa edilen Ankara’nın en büyük Kültür ve Kongre merkezi inşaatının hızla devam ettiğini söyledi.

Sivil toplum kuruluşları ile ortak faaliyetlerin düzenlemesinin önemine vurgu yapan Başkan Ercan, “kültür, sanat ve edebiyat alanında planladığımız ve beraberce hazırlayacağımız programlarla Türkiye Yazarlar Birliği ile iş birliği yapmak bizi mutlu eder. Ziyaretiniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Uluçay’ın “Mehmed Âkif ve Düşünce Dünyası” adlı eserini İmzalayarak Belediye Başkanı Ercan’a taktim ettiği ziyarette, TYB Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Kezban Eldemir Gültepe de hazır bulundu.

Bu haber toplam 691 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim