• İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

TYB Ankara Şube’den şehit annesine taziye ziyareti

TYB Ankara Şube’den şehit annesine taziye ziyareti
Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Kezban Eldemir Gültepe’nin oğlu Uzman Onbaşı Halil Çankaya şehit oldu.

28 Şubat 2020 tarihinde İdlib’ten şehit  haberi gelen Uzman Onbaşı Halil Çankaya’nın cenazesi 29 Şubat 2020 tarihinde Ankara Ahmet Hamdi Akseki Cami’nde öğle namazına müteakip kılınan  cenaze namazının ardından Cebeci Şehitlik mezarlığına defnedildi. Devlet erkanının ve halkın yüksek katılımıyla gerçekleşen cenaze namazı ve defin törenine TYB Ankara Şube Başkanı Mehmet Sait Uluçay, Şube Başkan Yardımcısı Şahin Ali Şen, Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Gök, Denetleme Kurulu Başkanı Nezih Yıldırım ve çok sayıda TYB üyesi katıldı.

2 Mart 2020 tarihinde ise TYB Ankara Şube Başkanı Mehmet Sait Uluçay, Şube Başkan Yardımcısı Şahin Ali Şen, Şube Sekreteri Durdu Güneş, Şube Mali Sekreteri Mehmet Sıddık Yıldırım, Yönetim Kurulu Üyeleri Hamit Gök, İbrahim Halil Er, Şemsettin Küzeci, Denetleme Kurulu Başkanı Nezih Yıldırım, Denetleme Kurulu Üyesi Mehmet Selim Atlıhan’dan oluşan TYB Ankara Şubesi Heyeti şehit annesi TYB Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Kezban Eldemir Gültepe’ye Sincan’daki taziye çadırında taziye ziyaretinde bulundular. Taziye ziyaretinde TYB Ankara Şube Başkanı Mehmet Sait Uluçay, şehitlik makamının yüce bir makam olduğunu hatırlatarak, şehit annesine baş sağlığı ve sabır diledi.  Şehit annesi Kezban Eldemir Gültepe ise, şehit annesi olmaktan büyük bir onur duyduğunu, büyük bir sevgiyle büyüttüğü oğlunu emanetin sahibi olan Allah’a teslim ettiğini belirterek, “Oğlum makamların en güzeli olan şehitlik makamına ulaştı. O güzel makama hürmetimden dolayı ağlamıyorum. Siz de ağlamayın” diyerek acısını paylaşmak için gelenlere büyük bir metanet ve teslimiyet örneği gösterdi. Ziyarette Kur’an’ı Kerim okundu ve dualar edildi. 

 

Bu haber toplam 825 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim