• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

TYB Ankara Şubesi Genç Yazarlarla İftarda Buluştu

TYB Ankara Şubesi Genç Yazarlarla İftarda Buluştu
Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, genç yazar ve şairlerle iftarda bir araya geldi.

İftar programında TYB Ankara Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri  yazarlığa  ve şairliğe dair tecrübelerini  paylaşırken, genç yazar ve şairler ise  ilk kez nasıl yazmaya başladıklarını, yazma eylemini nasıl  devam ettirdiklerini anlattılar.

İftar programında kısa bir konuşma yapan TYB Ankara Şubesi Başkanı  Mehmet Sait Uluçay,  pandemi döneminde dijital zemin üzerinden kültürel etkinliklerini sürdürdüklerini, pandeminin hafiflemesiyle birlikte yüz yüze programlara başladıklarını ifade etti.  ‘Bir kitap bir yazar’, ‘Şairler Meclis’i , ‘Türk Dünyası Edebiyatı’ ve ‘Anma ve vefa’ programları gibi geleneksel hale gelen etkinliklerinin olduğunu  söyleyen yazar-şair Uluçay,  genç yazar ve  yazar adaylarını  etkinlikleri katılmalarını ve fikirleriyle zenginleştirmelerini istedi.

Eylül 2022 tarihinde   TYB Ankara Şubesi ile Mamak Belediyesi işbirliği ile ilk kez Ankara Edebiyat Festivali düzenleyeceklerini, bu programa edebiyat ve  sanat hayatımızın çok değerli yazar ve sanatçılarının katılacağını hatırlatarak,  gençleri  bu etkinlikte sorumluk almaya, katkı yapmaya davet etti. Uluçay, Ankara Edebiyat  Festivali  kapsamında Yazarlık Atölyesi açılacağını duyurarak, genç yazar ve şairleri şimdiden kayıt yaptırmaları tavsiyesinde bulundu.

TYB Ankara Şubesi Başkanı Mehmet Sait Uluçay, yazarlığa giden yolun tekrar tekrar yazmaktan, pes etmemekten geçtiğini belirterek, gençlere  yazmaktan asla vazgeçmemelerini,  yazdıkça  ortaya koydukları eserlerin niteliğinin artacağını ifade etti.

İftar programında, TYB Yönetim Kurulu Üyeleri,  Necmettin Evci, Dr. Şemsettin Kuzeci, Hamit Gök, Şahin Ali Şen,  Mehmet Selim Atlıhan ve Muhammet Işık  okuma ve yazma serüvenleriyle ilgili tecrübelerini paylaştılar. Genç   yazar ve şairler de  kendilerini tanıtarak ilk yazmaya ne zaman ve nasıl başladıklarını, bugünlerde neler yazdıklarını  anlattılar.

Program TYB Ankara Şubesi  Başkanı Mehmet Sait Uluçay teşekkür cümleleri ve gençlerle buluşmaların ve tecrübe paylaşımlarının devam etmesi temennisiyle sona erdi.

Bu haber toplam 654 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim