• İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

TYB Ankara Şubesi Mütefekkir ve Şair Karakoç’u Andı

TYB Ankara Şubesi Mütefekkir ve Şair Karakoç’u Andı

Prof. Dr. Mahmut Özbay:

Diriliş Düşünce Sisteminin Anahtar Kelimesi Adalettir

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Ankara Şubesi büyük mütefekkir, şair, bilge insan üstat Sezai Karakoç’u anma programı gerçekleştirdi.

Programda Prof. Dr. Mahmut Özbay,  “Diriliş Düşünce Sisteminde Kavramlar ve Diriliş Hareketi” başlığıyla konferans verdi. “49 yıl o öğreten, ben öğrenen oldum” diyen Prof. Dr. Mahmut Özbay,  eserlerinden öğrenmeye devam ettiğini söyledi.

Üstat Karakoç’un büyük bir mütefekkir olduğunu,  sadece şair yönünün ve şiirlerinin ön plana çıkarılmasının doğru olmadığını belirten Prof. Dr. Mahmut Özbay “Üstat Sezai Karakoç’un büyük bir düşünce sistemi vardır. Bu diriliş düşüncesidir. Bana göre üstat yüzde 85 düşünür, yüzde 15 şairdir. Ancak Şairliği ve şiiri dün olduğu gibi bu da zirvede durmaktadır. Dolayısıyla diriliş düşünce sisteminin sürekli gündemde tutulması, üzerinde akademik çalışmalar yapılması lazım” dedi.

Diriliş düşünce sisteminin temelini sevgi, adalet, çalışmak, verimlilik, tüketimde sınırı aşmamak olduğunun altını çizen Prof. Dr. Mahmut Özbay, “ İnsan tüm yaratılmışları sevmeli.  Adalet,  bireylerin ve yöneticilerin yerine getirmesi gereken en büyük değer ve sorumluluk.  Emeksiz ve risksiz para kazanmak helal değildir. Diriliş düşüncesinde, çalışmak ve alın teri önemlidir” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

6fbf075e-b41b-4c3d-a571-b0d53e86bd82.jpg

Üstat Sezai Karakoç’un medeniyet mütefekkiri ve şairi olduğunu, devlet, millet, öz ülke ve medeniyet kavramları üzerinde çalıştığı, tanımlamalar yaptığını vurgulayan Prof. Dr. Mahmut Özbay, “Diriliş düşünce sistemi reaksiyoner değil aksiyonerdir. Diriliş düşünce sistemi baştan sona bir tezdir, alternatiftir, seçenektir.  Diriliş düşünce sisteminde ilk ayağı adaleti yerine getirmek, zulüm etmemektir.

Üstat Karakoç’un en büyük mirasının eserleri olduğunu ifade eden Prof. Dr. Mahmut Özbay, “Üstat, en büyük sevgilisine giderken bizlere, milletimize, İslam toplumlarına ve milletine, tüm insanlara fikri kaynaklı çağlayanlar, düşünce orijinli şelaleler bırakarak bu dünyadan ayrıldı” dedi. 

Bilge insan Sezai Karakoç’un ömrü boyunca bilimi, bilgiyi, insan hakkını, adaleti, erdemi, çalışmayı, araştırmayı, hoşgörüyü, iyiliği ve demokrasiyi kendi uygarlığımızın ana kaideleri üzerinde yükseltmeye gayret gösterdiğini anlatan Prof. Dr. Mahmut Özbay, “Kâinatın öznesi olarak insanı görüyordu. Hayatı buyunca yeryüzündeki bütün insanlara ilerlemenin, yücelmenin, bireylerin, toplumların ve milletlerin onurlu yaşamaları için gerekli muştuları ve çözümleri, kurtuluşa erme yollarını ve yöntemlerini sunmaya çalıştı” şeklinde konuştu.

Üstadın en büyük hedefinin erdemli bir diriliş nesli yetiştirmek olduğunun altını çizen Prof. Dr. Mahmut Özbay, “Diriliş Nesli üstadın fikirlerini ve bilgilerini damla damla anne öz sütü gibi emerek yetişti ve yetişiyorlar. Diriliş düşünce sistemi hakikat medeniyetinin inşası derdindedir.  Diriliş nesli de hakikatle bağını sürdürmelidir. Diriliş insanlığın yazgısında söz sahibi olmaktır.  Sevgi devriminin adıdır. Diriliş daha iyiyi, en iyiyi aramaktır.  İnşallah diriliş nesli,  insanlığın önünü açacak ve aydınlatarak umutları büyütecektir”  müjdesini verdi.

TYB Ankara Şube Başkanı Mehmet Sait Uluçay ise, büyük düşünce insanı üstat Sezai Karakoç’un diriliş düşünce sistemini konuşmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek,  Karakoç’un düşüncelerini tartışmaya, anlamaya, anlamlandırmaya, hayatın bir parçası haline getirmeye devam edeceklerini söyledi.

Program toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Haber: Şahin Ali Şen

bfe3657b-e0e4-469a-8a43-8417b982a3f7.jpg

Bu haber toplam 102 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim