• İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C

TYB Ankara Şubesi şair, yazar ve fikir adamı Kısakürek’i andı

TYB Ankara Şubesi şair, yazar ve fikir adamı Kısakürek’i andı
Şair, yazar ve fikir adamı Necip Fazıl Kısakürek, Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi tarafından gerçekleştirilen programla yad edildi.

 Programda vefatının 40 ıncı yılında Necip Fazıl Kısakürek’in hayatı, edebi şahsiyeti,  eserleri ve günümüze kadar olan etkileri konuşuldu. Anma programında konuşan şair Mustafa Aydoğan, Necip Fazıl Kısakürek’in birçok şairin yetişmesinde öncü ve yetiştirici rol oynadığını söyledi.

TYB Ankara Şubesi Başkan Yardımcısı Şahin Ali Şen’in yöneticiliğinde gerçekleştirilen anma programında Necip Fazıl Kısakürek’in edebi şahsiyeti ve eserleri hakkında bilgiler veren  şair Mustafa Aydoğan, “Kısakürek olağanüstülüklerin inşa ettiği, ortaya çıkardığı bir şahsiyettir” dedi. Şair-yazar Kısakürek’in diriliş ve uyanışlarda dokunuşları olduğunu, birçok şair-yazarın yetişmesinde etkisi bulunduğunu anlatan şair Mustafa Aydoğan “Türkiye’ye en büyük hizmeti Sezai Karakoç, Nuri Pakdil ve Rasim Özdenören’i yetiştirmesi olmuştur” yorumunda bulundu.

267a8558-5a50-4ada-84b6-7a511a288e67.jpg

bbea1ec5-0296-4a99-ac7e-3be5090a2fb0.jpg

Necip Fazıl Kısakürek’in Abidin Dino’nun vesilesiyle Abdülhakim Arvasi ile tanıştığını, bu tanışmasıyla birlikte hayatının değiştiğini anlatan şair Mustafa Aydoğan, Kısakürek’in de Arvasi’nin tanınmasında önemli rol oynadığını söyledi.

2021 yılında Necip Fazıl Şiir Ödülü alan Mustafa Aydoğan, Necip Fazıl Kısakürek’in Nazım Hikmet’ten en önemli farkının yaşadığı topraklarla bağ kurması olduğunu ifade etti.  Necip Fazıl Kısakürek’in 1925’lerde daha önce yapılmayanı yaptığını ve şiire yeni imgeler kazandırdığını söyleyen  Mustafa Aydoğan, Necip Fazıl Kısakürek’in moral verici bir miras bıraktığını anlattı.

Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç, Nuri Pakdil ve Rasim Özdenören’in  isimlerinin okullarda, kültür merkezlerinde, kütüphanelerde yaşadığını belirten  Mustafa Aydoğan, “ Necip Fazıl Kısakürek ve Sezai Karakoç ismi camilerde, mescitlerde, söyleşilerde hayırla anılmaktadır. Bu onların ne kadar değerli  maddi ve manevi miras bıraktıklarının  göstergesidir.” İfadelerini kullandı.

Program TYB Ankara Şubesi  Başkan yardımcısı Şahin Ali Şen ve Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Işık’ın  Mustafa Aydoğan’a katılım  belgesi takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

45d75e2a-6cda-459a-9524-eeb5850971cb.jpg

 

 

Bu haber toplam 270 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim