• İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

TYB Ankara Şubesi Video Konferansla Toplantı Yaptı

TYB Ankara Şubesi Video Konferansla Toplantı Yaptı
Dünyayı etkisi altına alan koronovirüs ile mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan “Hayat Eve Sığar” tedbirlerine destek veren Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri çalışmalarını evden yürütmeye devam ediyor.

29 Nisan 2020 tarihinde video konferansla toplantı yapan TYB Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, dijital ortamda sosyal faaliyetlerini sürdürme kararı aldı.

Video konferans toplantısının açılış konuşmasını yapan TYB Ankara Şube Başkanı şair-yazar Mehmet Sait Uluçay, üyelerimizin bilgilerinin güncelleştirilmesi çalışmaları tamamlanarak, Derbis’e kayıtlarının yapıldığı bilgisini verdi. 

Türkiye Yazarlar Birliği’nin süreli yayınlarından olan TYB Akademi’nin önümüzdeki sayısının dosya konusu “Salgın ve Tecrit Edebiyatı” olacağını hatırlatan Uluçay, TYB Ankara Şubesi üyelerinin salgın ve tecritle ilgili edebi çalışmalarını TYB Akademi’ye gönderebilecekleri duyurusunu yaptı.

Bu tedriç günlerinde bütün zamanlardan daha fazla kitap okuma ve yazı yazma fırsatı olan arkadaşlarımız oldu. Bu dönemde yazılan yazıların Genel merkez Web sayfasında değerlendirilebileceğini; ileride kitaplaştırılabileceğini belirten Uluçay, bu konuya yoğunlaşmamız gerekir diye düşünüyorum, dedi.

Video konferansla yapılan toplantıda sosyal medya ve dijital ortamda faaliyetlerinin sürdürülmesi kararı alındı. 

İlk etkinlik 2 Mayıs Saat 22.00 TYB Ankara Şubesi Mali Sekreteri Mehmet Sıddık Yıldırım yönetiminde gerçekleştirilecek. Dijital ortamda canlı olarak “bir ilim  ve irfan çınarı” olan Mehmet Emin Er Hoca Efendi’nin hayatı, fikirleri ve eserleri konuşulacak. Programa konuşmacı olarak Merhum Mehmet Emin Er’in oğlu araştırmacı yazar ve tarihçi İbrahim Halil Er katılacak.

TYB Ankara Şubesi’nin video konferansla gerçekleştirdiği toplantıda koronovirüs sonrası dünya ve Türkiye’nin geleceği konusu tartışıldı.  TYB Ankara Şube Başkanı Mehmet Sait Uluçay, Türkiye’nin koronovirüsle mücadelede dünyaya örnek olduğunu söyleyerek “Bir vatandaşımızın İsveç’ten ambulans uçakla ülkemize getirilmesi 83 milyonun göğsünü kabarttı. İnsana verilen değerin ölçüsünü ortaya koyarak, dünya devletlerine örnek oldu. Hiçbir vatandaşını yurtdışında bırakmama kararlılığını süratle yürürlüğe koymaktadır. Ülkemizin ABD, İngiltere, İtalya ve İspanya gibi gelişmiş ülkeler başta olmak üzere toplam 55 ülkeye sağlık malzemesi yardımında bulunması hepimizi gururlandırdı.

Salgın, dünya ve insanlığın yönünü değiştirecek, önemli gelişmelerin yaşanacağı devlet ve insan ilişkilerinde, toplum davranışlarına önemli etkileri olacaktır.  Yönetimde, insan ilişkilerinde, kültür ve sanatta, devletlerin demokrasi anlayışlarında, teknolojik gelişmelerde Sosyal ve ekonomi alanda yepyeni eğilim ve yönelişler olacaktır. Artık Türkiye olarak korona virüs sonrası gelişmelere odaklanmalıyız.

Türkiye’nin koronovirüsle etkin bir mücadele yürüttüğünü belirten TYB Ankara Şubesi Başkan Yardımcısı Şahin Ali Şen ise “Bu süreçte garson devlet, hadim devlet ve sosyal devlet vizyonunun önemli derecede yerine getirildiğini gördük. Koronovirüs sonrası ise bütün enerjimizle ekonomiye odaklanmalıyız. Özellikle ticaret diplomasisini devreye sokarak ihracatımızı arttırmalıyız. Sağlık ürünleri ve sağlık turizmi alanında büyük hamleler gerçekleştirmeliyiz” şeklinde konuştu.

TYB Ankara Şube Mali Sekreteri Mehmet Sıddık Yıldırım ise küresel güçlerin kapitalizmi güncelleyerek kapitalizmin yeni versiyonunu yeni bir şeymiş gibi insanlığın idrakine sunmaya hazırlandıklarını anlatarak, “Türkiye yaptığı sağlık yardımlarıyla bütün dünyanın dikkatini çekti. Bir vatandaşımızın İsveç’ten ambulans uçakla ülkemize getirilmesinin videosu Arap ülkelerinin sosyal medyasında büyük ilgi gördü. Tüm milletlerin sosyal medyasında Türkiye’den takdir ve övgüyle söz ediliyor. Dünyanın dört bir yanından 40 bin vatandaşımızın ülkemize getirilmesi, Ramazan Bayramı’na kadar 25 bin vatandaşımızın da getirilecek olması Türkiye’nin büyüklüğünü ortaya koymaktadır. Sağlık alanında bütün dünyaya rol model olan Türkiye’nin koronovirüs sonrası ekonomide ve teknolojide yapacağı hamlelerle gelişmekte olan ülkelere öncülük yapacaktır” dedi.

TYB Ankara Şube Sekreteri Av. Durdu Güneş, süreç ve süreç sonrası düşüncelerini kaleme almaya devam ediyor. Av. Güneş, “Zorunlu İnziva Günlüğü” başlığıyla sosyal medyada yayınladığı yazılarda birçok konudaki duygu ve düşüncelerini ortaya koyuyor. TYB Yönetim Kurulu Üyeleri, bu çalışmanın kitap olarak yayınlanması temennisinde bulundular.

TYB Denetleme Kurulu Üyesi M. Selim Atlıhan da toplantıya katılarak, konuyla ilgili şunları söyledi: “Bu virüsle birlikte ülke yönetimleri açısından hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır Gerek ekonomik olarak gerekse siyasal ve devlet yönetim şekilleri açısından. Bu, Avrupa ve Amerika’da çok daha ağır hissedilecek ve buralarda buna bağlı olarak yeni tartışmalar yaşanacaktır. Çünkü oralardaki fatura çok daha ağır. Birilerinin put haline getirdiği ‘demokrasi’ kavramı da bu gelişmeler ışığında tartışmaya açılacaktır.”

Programın sonunda, Süreçten bireylerin, toplumların ve devletlerin ders çıkarması gerektiğini ifade eden TYB Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Gök, koronovirüsün çıktığı ilk günden bugüne kadar yaşananları şiirle anlattı. “İbret Al” başlıklı şiirinde duygularını dile getiren Hamit Gök, herkesin kendi nefsinde muhasebe yapması çağrısında bulundu.

TYB Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi, Kezban Eldemir ise İdlib’te şehit olan oğlu Halil Çankaya için kaleme aldığı ve şehidin kabir taşına yazdırdığı şiirini paylaştı. Eldemir, “Halil’im” şiirini okurken duygulu anlar yaşandı. Eldemir’in şehit oğlu için yazdığı şiir şöyle:

HALİL’İM

 Bir sabah uyandım

Yemyeşil ormandayım

Çok küçük bir yaşta

Hayatın başındayım

 

Ey Vatan, can Vatan

Çok küçük burada yatan

Kardeşim, anam, babam

Emanet olsun sana Vatan

 

Kahpe bir kurşunla

Al kana boyandım

Çok küçük yaştayım

Gençliğime doymadan

Bu haber toplam 752 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim