• İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

TYB Ankara Şubesi’nde gençlerle baş başa…

TYB Ankara Şubesi’nde gençlerle baş başa…
Adıyaman Vakfı Ankara Şubesi Üniversiteler Gençlik Temsilcisi Ebubekir Karasu Başkanlığında bir grup Üniversite genci, Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi Yönetimini ziyaret ettiler.

Ziyarette edebiyat, sanat ve kültür üzerine söyleşi yapıldı ve tecrübe paylaşımında bulunuldu.

Ziyarette Türkiye Yazarlar Birliğinin kuruluşu, Genel merkez ve Şube faaliyetleri hakkında genel bilgiler veren TYB Ankara Şube Başkanı Mehmet Sait Uluçay, TYB’nin 1978 yılında D. Mehmet Doğan Başkanlığında, idealist edebiyat, kültür, sanat ve fikir adamları tarafından yazarlar arasında mesleki dayanışmayı geliştirmek ve ülkemizin kültür hayatına yazarların katılımını sağlamak Köklü kültür politikalarını oluşturmak amacıyla kurulduğunu anlattı.

1985'te Bakanlar Kurulu kararıyla Türkiye Yazarlar Birliği adını aldığını, 1991’de ise “Kamu yararına çalışan kuruluş” sayıldığını, 16 ilde şubesi, 6 ilde de temsilcisi bulunduğunu belirten Uluçay, birçok faaliyetinin geleneksel haline geldiğini,  bunların başında, her yıl çıkarılan Türkiye Kültür ve Sanat Yıllığı,  Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri, Yazar Okulu, Temel Metin Okumaları ve Türkçe’nin Uluslararası Şiir Şöleni’nin yer aldığını söyledi. TYB’nin TYB Akademi ismiyle hakemli dergi çıkardığını da bildiren yazar-şair Uluçay, ahlak, ahilik, dil, sanat, edebiyat, kültür, tarih konularında şuralar, bilgi şölenleri ve çalıştaylar düzenlediğini anlattı.

TYB Ankara Şubesi olarak,  ‘Bir Kitap Bir Yazar’, ‘Şairler Meclisi’, ‘Türk Dünyası Edebiyatı’ ve ‘Edebiyat ve Sanat Adamlarını Anma’ programları düzenlediklerini belirten Uluçay, Ankara tarihinde ilk kez geniş kapsamlı Ankara Edebiyat Festivali düzenlediklerini, proje kapsamında Mamak Belediyesi ile birlikte Yazar Okulu açtıklarını, 12 haftadır teorik ve pratik  olmak üzere derslerin devam ettiğini ifade etti. “Gençleri yazmaktan, yazdıklarınızı başkalarını okutmaktan, eleştiri almaktan korkmayın’ tavsiyesinde bulunan Uluçay, “İyi bir yazar olmak için ne yapmamız lazım” sorusuna ise “Okuyun, okuyun, okuyun” dedi. Yazar Okulu hakkında da bilgi veren Uluçay, 8 hafta dil ve anlatım, sanat ve estetik, roman, hikaye, deneme, şiir, haber, senaryo, sosyal medya konularında yetkin yazar ve şairlerin teorik dersler verdiğini, ikinci bölümde ise dört atölyede derslerin pratik ve uygulamalı olarak devam ettiğini anlattı.

Gençleri Genç yazarlar birimine katılmaya çağıran Uluçay, arkadaşlarınızla burada bir takım sosyal ve kültürel faaliyetler yapabileceklerini belirterek, Ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti belirterek kendilerine teşekkür etti.

Ziyarette TYB Ankara Şube Başkan Yardımcısı Şahin Ali Şen metin yazarlığı, Şube Yönetim Kurulu Üyesi ve Yazar Okulu Koordinatörü Dr. Şemsettin Kuzeci, haber ve senaryo yazımı, Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Gök, dil ve anlatım, Ankara Şube Sekreteri Kezban Eldemir Gültepe ise,  roman yazarlığı konularında kısa kısa tecrübelerini paylaştılar.  Ziyarette TYB Ankara Şubesi üyelerinden yazar Hüseyin Çoşkun’da hazır bulundu.

         Adıyamanlar Vakfı Ankara Şubesi Gençlik Temsilcisi Ebubekir Karasu, Adıyaman Vakfı hakkında bilgi verdi, vakfın gençlerin bir araya gelmesinde, ortak sosyal faaliyetler yapmasında etkin rol oynadığını söyledi. Karasu, üniversite gençliği olarak TYB’nin edebiyat, sanat ve kültür alanındaki tecrübelerinden yararlanmak istediklerini  belirterek, yazarlık konusunda birlikte programlar yapmayı arzu ettiklerini ifade etti.

Ziyaretin ardından TYB Ankara Şubesi Konferans Salonu’da mini bir şiir dinletisi gerçekleştirildi. Programda Mehmet Sait Uluçay, Dr. Şemsettin Küzeci, Kezban Eldemir Gültepe, Hamit Gök, Ebubekir Karasu kendi şiirlerini okudular. Program toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

                                                                                                                 Haber: Şahin Ali Şen

2-(3)-005.jpeg3-(3)-002.jpeg4-(1)-001.jpeg

 

  

 

Bu haber toplam 638 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim