• İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

TYB Ankara Şubesinden ASBÜ Rektörü’ne hayırlı olsun ziyareti

TYB Ankara Şubesinden ASBÜ Rektörü’ne hayırlı olsun ziyareti
TYB Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri ile Denetleme Kurulu Üyeleri Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

TYB Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri  ile Denetleme Kurulu Üyelerini makamında kabul eden ASBÜ Rektörü  ve  TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan,  temel hedefinin rıza-i ilâhî olduğunu ifade etti. Ülkenin ihtiyacı olan nitelikli beşeri kaynağın ortaya çıkması için gece gündüz çalışacaklarını belirten Prof. Dr. Arıcan, gençlerin araştırma-geliştirme çabalarına, okuma-analiz yapma gayretlerine ve  sosyal projelerine destek vereceklerini söyledi.  TYB Ankara Şubesi’nin de gençlere yönelmesi gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Arıcan, “TYB Ankara Şubesi’nin katılımcıları arasında gençlerin sayısı artmalı.  Genç araştırmacı, yazar ve şairlerin yetişmesine öncülük etmelidir.” dedi.

TYB Ankara Şubesi’nin sürekli açık  tutulduğunu ifade eden  TYB Ankara Şube Başkanı Mehmet Sait Uluçay, her gün onlarca yazar ve şairin şubeye gelerek edebiyat, sanat ve estetik üzerine yorumlar yaptıklarını ve fikir paylaşımında bulunduklarını işaret etti.  Kutadgu Bilig Okumaları ile birlikte gençlerin şube faaliyetlerine ilgisinin artığını belirten  TYB Ankara Şube Başkanı Mehmet Sait Uluçay,  gençlerin ilgisini okumaya, araştırmaya ve yazmaya çekmek için yeni projeler hazırladıklarını, bu projelerin devreye girmesiyle birlikte ilginin çok daha yükseklere çıkacağını anlattı.

Ziyarette TYB Ankara Şube Başkanı Mehmet Sait Uluçay ile birlikte Şube Başkan Yardımcısı Şahin Ali Şen, Şube Sekreteri Durdu Güneş, Şube Mali Sekreteri Mehmet Sıddık Yıldırım, Denetleme Kurulu Başkanı Nezih Yıldırım, Yönetim Kurulu Üyeleri Hamit Gök, İbrahim Halil Er, Denetleme Kurulu Üyesi Mehmet Selim Atlıhan da yer aldı.

d894f683-f080-4382-b73f-0505f72acf81.jpg

Bu haber toplam 976 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim