• İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

TYB Ankara Şubesi’nin Genel Kurulu Yapıldı

TYB Ankara Şubesi’nin Genel Kurulu Yapıldı
Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi’nin 8. Olağan Genel Kurulu 15 Ocak 2022 tarihinde TYB Genel Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

TYB Ankara Şubesi 8. Olağan Genel Kurulu’nun Divan Başkanlığını halk kültür araştırmacısı, yazar, fotoğraf sanatçısı Ahmet Şenol,  üyelikleri ise

Av. Tuğrul Ilıcalı ve yayıncı Adnan Demirel yaptı.

Genel kurulun açış konuşmasını yapan TYB Ankara Şube Başkanı şair/yazar Mehmet Sait Uluçay,   Türkiye Yazarlar Birliği’nin nitelikli etkinlikleriyle Türkiye’nin kültür, sanat, edebiyat ve düşünce hayatına derinlikli ve anlamlı katkılar yaptığını belirterek şubelerinde aynı misyonla faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade etti.

TYB Ankara Şubesi’nin geleneksel hale gelen ‘Bir Kitap Bir Yazar’, ‘Şairler Meclis’i, ‘Klasik ve Kadim Eser Okumaları’ ile temalı programların yeni dönemde de devam edeceğini getirilen şair/yazar Mehmet Sait Uluçay,  bu programlara yenilerinin ekleneceğini,  hem dijital ortamda hem de yüz yüze kültür faaliyetlerini yürüteceklerini anlattı.

Yeni dönemdeki programlarının ana omurgasını gençlere yönelik etkinliklerin oluşturacağını ifade eden şair/yazar Mehmet Sait Uluçay, “Gençler ülkemizin geleceği ve umudu. TYB Ankara Şubesi olarak etkinliklerimizde gençlere daha fazla  yer vereceğiz.  Gençleri şair/yazarlarla buluşturacağız. Tecrübe paylaşımı yapacağız. Yeni şair/yazarların çıkmasına öncülük edeceğiz.  İnşallah yeni dönemde TYB Ankara şubesi gençlerin düşünce evi ve yazarlığa ilk adım atölyesi olacak” dedi.

Protokol konuşmalarında söz alan Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu Üyesi Mehmet Emin Genç ise, TYB’nin marka  eserlerin altına imza attığını,   yeni kültürel faaliyetlerle bu misyonunu sürdüreceğine inandığını belirterek, başarılar diledi.

Siyaset ve devlet adamı İbrahim Halil Çelik ise,  okumanın, yazmanın önemine dikkat çekerek, “ Kalem annedir.  Anne nasıl doğurgansa kalem de öyle doğurgandır.  TYB yöneticileri ve üyeleri kalemleriyle birçok düşünce ve eserin altına imza atmışlardır. İnşallah yeni dönemde de Türkiye’nin fikir hayatını besleyecek yeni eserlerle katkı yapmaya devam edeceklerdir”  şeklinde konuştu.

Genel kurulda şubenin faaliyet raporu Mehmet Sıddık Yıldırım,  denetim  ve mali bilançosu ise Denetleme Kurulu Üyesi Mehmet Selim Atlıhan tarafından okundu. Her iki  raporun delegelerce ibrasından sonra seçimlere geçildi.

Yapılan seçimde yönetim ve denetim kurulu şöyle oluştu.

Yönetim Kurulu Asıl Üyeleri

Mehmet Sait Uluçay (Başkan)

Şahin Ali Şen (Başkan Yardımcısı)

Kezban Eldemir Gültepe (Şube Sekreteri)

Mehmet Sıddık Yıldırım (Muhasip)

Hamit Gök (Yönetim Kurulu Üyesi)

Şemsettin Kuzeci (Yönetim Kurulu Üyesi)

Mehmet Selim Atlıhan (Yönetim Kurulu Üyesi)

Necmettin Evci (Yönetim Kurulu Üyesi)

Muhammed Işık ( Yönetim Kurulu Üyesi)

Yönetim  Kurulu Yedek Üyeliklerine

Nevin Balta

Alparslan Baha Yılmaz

Davut Gazi Benli

Arif Bük

 Üzeyir Gündüz

Yılmaz Erdoğan

Ülkü Önal

Mustafa Akgün

Ramazan Kaya

Denetleme Kurulu Asıl Üyeliklerine

Nezih yıldırım (Başkan)

İbrahim Halil Er

Oğuz Göksu

Denetleme Kurulu Yedek Üyelerine

Fahrettin Aşık

Cihan Balcı

Zehra yücel

Toplantıda genel merkez delege seçimi de yapıldı. Genel Kurul’un tamamlanmasının ardından TYB Ankara Şubesi Başkanlığı’na yeniden seçilen Mehmet Sait Uluçay,  teşekkür konuşması yaptı.

Uluçay, yönetime yeni seçilen üyelere başarılar dilerken, yönetimden kendi isteğiyle ayrılan yönetim kurulu üyelerine ise iki yıl boyunca yapmış oldukları anlamlı katkılar için teşekkür etti. Uluçay, TYB üyelerinin aidiyetlerinin daha çok artması için kültürel faaliyetlere katılımlarının önemli olduğunun altını çizerek, özellikle gençlerin TYB’nin faaliyetlerine yakın ilgi göstermesinin çok daha önemli olduğunu kaydetti.

Genel Kurulumuzun memleketimize hayırlar getirmesini ve Kültür, Sanat ve Edebiyat hayatımıza zenginlik katacak; fikir ve düşünce hayatımızı aydınlatacak; anlam dünyamızı mayalandıracak faaliyetlere vesile olmasını rabbimden diliyorum, dedi.

whatsapp-image-2022-01-16-at-11.03.13-(2).jpegwhatsapp-image-2022-01-16-at-11.03.13-(1).jpeg

Bu haber toplam 591 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim