TYB Başkanı Arıcan’dan önemli çağrı: Mehmet Tahir Efendi'nin evini restore edip müzeye dönüştürelim

TYB Başkanı Arıcan’dan önemli çağrı: Mehmet Tahir Efendi'nin evini restore edip müzeye dönüştürelim
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, İstiklâl ve İslâm Şairi Mehmet Âkif Ersoy’un babası Mehmet Tahir Efendi'nin köyünü ziyaret etti.

İpek’in Suşitsa köyüne giderek Cuma Namazını burada kılan ve Tahir Efendi'nin yaşadığı evin kalıntılarını ziyaret eden Arıcan evin restore edilmesiyle ilgili önemli bir çağrıda bulundu.

Mehmet Tahir Efendi’nin çocuk yaşta Arnavutluk'tan İstanbul'a gelerek tahsil etmiş ve Fatih Medresesi müderrisliğine kadar yükselmiş âlim ve arif bir zat olduğunu ifade eden Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Gazi Mustafa Kemal’in babası Ali Rıza Bey'e ait Makedonya'nın Kocacık Köyü'ndeki 2 evin yeniden restore edilmesi gibi, Milli Şairimiz, Milli Mücadelenin önemli kahramanı, mütefekkir Mehmet Âkif Ersoy’un babası Mehmet Tahir Efendi'nin evinin de müze eve dönüştürülmesi gerekir.” dedi.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleriyle, himayeleriyle, yine Kültür ve Turizm Bakanlığımızın, TİKA’nın bu müze evinin yapılmasın büyük hassasiyet göstereceklerine inanıyorum.” diye konuşan Arıcan sözlerini şöyle sürdürdü: TÜRKSOY, TYB ve ASBÜ olarak her türlü katkıyı sağlarız.”

Bu haber toplam 280 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim