• İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

TYB Bursa Şubesi Güz Dönemi faaliyetleri

TYB Bursa Şubesi Güz Dönemi faaliyetleri
Türkiye Yazarlar Birliği’nin kuruluşunun 45. Yılı anısına, şube ve temsilciliklerimizin yapacağı etkinlikleri sırasıyla yayınlamaya devam ediyoruz.

Ekim-Kasım ve Aralık 2023 aylarında TYB  Bursa Şubesinde yapılacak faaliyetler:

Ekim 2023 : Yûnus Divânı Okumaları, Niyâzi Mısrî Divânı Okumaları, Mesnevî Okumaları, Bir Vefadır Yaşamak: Prof. Dr. Hüsamettin Arslan’ı Anma, Fikir Zanatkarları, Bir Yazar Bir Kitap: İhsan Deniz’in “Sırr-ı Kader”i

Kasım 2023: 2. Sezai Karakoç Bursa Edebiyat ve Şiir Günleri: “Ruh Poyrazında bir Dehâ: Necip Fazıl Kısakürek” (Vefatının 40. Yılı anısına), Edebiyatımızın Şaheserleri: Vefatının 65. Yılında Yahya Kemal / “Kendi Gök Kubbemiz”, Edebiyatımızın Şaheserleri: Vefatının 90. Yılında Ahmet Haşim / “Göl Saatleri”, Bir Yazar Bir Kitap: Yalçın Koç’un “Anadolu Mayası”, Bir Vefadır Yaşamak: Ömer Tuğrul İnançer

Aralık 2023: Doğumunun 150. Yılında Mehmet Akif Ersoy, Aşık Veysel ve Aşık Edebiyatımız, “Ölümü dünyada hakikat gördüm”, Vefatının 75. Yılında Sabahattin Ali / Memleket Edebiyatında Bir “Ses”,  Bir Yazar Bir Kitap: Metin Önal Mengüşoğlu’nun “Müstesnâ Şair Mehmed Âkif”i, Bir Vefadır Yaşamak: Bursa’da Kırklar Meclisi’nde Bir Şahsiyet: Tarihi Eserlerimizin Muhâfızı , Musa Kâzım Baykal (Vefatının 30. Yılı)

Mustafa Baki EFE

 Bursa Şube Başkanı

 

 

Bu haber toplam 335 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim