• İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

TYB Erzincan Şubesinde konuşan Mustafa Kutlu: “Yazdıklarım Yerli ve Milli”

TYB Erzincan Şubesinde konuşan Mustafa Kutlu: “Yazdıklarım Yerli ve Milli”
Günümüz edebiyatının önemli ismi, hikayeci, deneme yazar Mustafa Kutlu, Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesinde konuştu.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Adem Can’ın yönettiği söyleşinin açış konuşmasını yapan TYB Erzincan Şube Başkanı Halil İbrahim Özdemir misafirleri selamlayarak kısa bir konuşma yaptı.

Mustafa Kutlu yaptığı konuşmada:  “Benim yazdıklarım yerli ve millidir. Yerli ve Milli tabirinin patenti de bana aittir. Ben bunu yıllardır hem söylüyor hem de yazıyorum.  Yerli ve milli konularda yazdıklarımda insanlar kendilerini bulabiliyorlar. Bu ise kitaplarımı cazip hale getiriyor. Benim hikayelerimin temel kaynağı Kur’an’da geçen kıssalardır. Kıssalar önemli olmasaydı Cenabı Hak kıssalardan bahseder mıydı? Ben de o yüzden kendimi hikâyeye verdim.  Roman bizim kültürümüzde ve geleneğimizde yoktur. Şiir ve Hikâye vardır. Onun için roman yazmaya hiç heveslenmedim. Futbolda bir terim vardır. “Dar alanda kısa paslaşmalar” diye. Ben Hikâyede dar alanda bunu yapıyorum.” şeklinde konuşmasını sürdürdü.

Bir soru üzerine Mustafa Kutlu: “Teknolojinin gelişmesi ile birlikte yazan çizen insanlar çoğaldı. Bu çokluğun içerisinden iyiyi bulmak zorlaştı.  Yüz kitap arasından beş adet kitabı seçebilirsiniz. Ama binlerce kitap arasından beş kitabı seçmek oldukça zordur. Bu yüzden okunabilir kitabı bulabilmek de zorlaştı. Kitaptan Para kazanmak da zordur. Türkiye’de kitaptan para kazanan yazar bir elin parmakları kadardır.” dedi.

whatsapp-image-2022-08-25-at-12.29.51.jpegwhatsapp-image-2022-08-25-at-12.30.06.jpeg

Bu haber toplam 816 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim