• İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

TYB Erzincan Şubesinden Vefa Programı Hattat ve Ressam Rafek Kavukcu Anıldı

TYB Erzincan Şubesinden Vefa Programı  Hattat ve Ressam Rafek Kavukcu Anıldı
Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesinin haftalık programları devam ediyor.

Erzincan Diyanet Gençlik Merkezinde yapılan programda kısa bir süre önce vefat Eden Hattat ve Ressam Rafet Kavukcu anıldı.

Türkiye Yazarlar Birliği Şube Başkanı ve “Kalemlerin Efendisi Rafet Kavukcu” adlı kitabının yazarı Halil İbrahim Özdemir’in açış konuşmasında “Rafet Kavukcu Erzincan’ın kıt imkanları ile kendisini yetiştirerek  gerek hat konusunda gerekse Resim konusunda önemli başarılara imza atmış bir sanatkardır. Bu sanatkarın eserleri ve yazdığı iki ayrı Tevafuklu Kur’an-ı Kerim tüm dünya müslümünlarının  hizmetine sunulmuş ve okunmaya devam etmektedir. Böyle müstesna bir kişiliğin anılması bir vefa borcudur.” Dedi.  TYB Şube Başkanı Halil İbrahim Özdemir  konuşmasında  Rafet Kavukcu’nun  çocukluğundan itibaren yaşadığı dönemleri ve Risale i Nur ve Bediüzzaman ile tanışıp çalışmalarını ona göre şekillendirdiğini anlattı.

Daha sonra Konuşan Rafet Kavukcu’nun yakın dostlarından olan Eğitimci Yazar Hacı İsmet Yıldırım Rafet Kavukcu’yu  çeşitli yönleri ile ele aldı. İsmet Yıldırım  Rafet Kavukcu’nun örnek kişiliğini ve şahsiyetini onun hayatından örneklerle anlattı.

Daha sonra konuşan Rafet Kavukcu’nun oğlu olan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukcu babası ile olan ilişkilerini duygusal bir şekilde anlattı. Kendisi de bir sanatcı olan Mehmet Kavukcu  zaman zaman babası ile birlikte sanat konusunda  tartıştıklarını, ilk derslerini ondan aldığını onun anlatım ve sanatyapma biçimine hayran olduğunu söyledi.

Program sonrasında konuşan Erzincan Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Gör. Prof. Dr. Köksal Pabuççu, Rafet Kavukçu adının şehirde yaşatılması için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi. Onun isminin yaşatılması gerektiğini ve eserlerinin sergilenebileceği bir müzeye ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Program sonranıda konuşmacılara Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesinin Teşekkür belgeleri takdim edildi.

Programı çok sayıda  akademisyen, ve Rafet Kavukcu sevenleri izledi.

1644861740421.jpg1644861740450.jpg1644861740775.jpg1644861740819.jpg

Bu haber toplam 371 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim