• İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

TYB Erzincan Şubesinin de paydaş olduğu Erzincan Kitap Fuarı Açıldı

TYB Erzincan Şubesinin de paydaş olduğu Erzincan Kitap Fuarı Açıldı
Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesinin de Paydaş olduğu Erzincan Kitap Fuarı açıldı.

Erzincan Valiliği, Erzincan Belediyesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Halkbank, Erzincan Ticaret ve Sanayı Odası ile Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesi’nin de katkıları ile düzenlenen kitap fuarı açıldı.

Fuarın açılışında bir konuşma yapan  Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, kitabın hayatımızdaki yerini ve ehemmiyetini anlattı. Daha sonra konuşan Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ‘Kitaplar toplumların gelişmesine önemli katkılar sağlamaktadırlar. İnsanlarımızı kitapla buluşturmak zorundayız.’ Dedi.

Erzincan Valisi Mehmet Makas ise konuşmasında “ Bu güne kadar Erzincan’da bu çapta bir kitap fuarının düzenlenmediğini, Bir Üniversite öğrencisinin  ‘Şehrimizde neden bir kitap Fuarı açılmıyor’ şeklindeki sorusunun ardından Son Başbakanımız Binali Yıldırımın  teşvik ve destekleri ile, Yazarlar Birliği Erzincan Şubesinin de katkıları ile böyle bir fuarı açıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından  Vali Mehmet Makas ve beraberindekiler Erzincan Belediyesinin önünde kurulan çadırda açılacak fuarın kurdelasını keserek açılışı gerçekleştirdiler.

Kitap Fuarının çadırına giren Vali Mehmet Makas ve beraberindekiler  Türkiye Yazarlar Birliğine kayıtlı yazarların kitaplarının bulunduğu standı gezdi. Standa  Yazarlar Birliği Şube başkanı ile de bir görüşme yaptı. Yazarlar Birliği Şube Başkanı Halil İbrahim Özdemir kendi yazdığı ‘Sislerin Ardında’ isimli romanı hakkında bilgi vererek Vali Makas’a hediye etti. Vali Mehmet Makas ve Beraberindekiler  daha sonra yaklaşık  yetmiş yayınevinin bulunduğu fuar alanındaki stantları gezdiler.

Erzincan’ın Rus ve Ermeni işgalinden kurtuluşunun 104. Yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamında açılan  Kitap Fuarı 10 gün süre ile  ziyaretçilerini ağırlayacak.

1644265898645.jpg1644265898658.jpg1644265898627.jpg

Bu haber toplam 972 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim