• İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C

TYB Genel Başkanı Arıcan: Mehmet Akif Ersoy, Türk tarihini haykıran bir kahramandır

TYB Genel Başkanı Arıcan: Mehmet Akif Ersoy, Türk tarihini haykıran bir kahramandır
Türkiye Yazarlar Birliği, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla bugün Ankara'da etkinlik düzenlendi.

TYB Genel Başkanı Musa Kazım Arıcan, yaptığı konuşmada "Mehmet Akif Ersoy, Türk tarihini haykıran bir kahramandır." dedi.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) tarafından bugün Taceddin Dergâhı'nda düzenlenen etkinlik Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayıp TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan'ın konuşmasıyla devam etti.

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Musa Kazım Arıcan, burada yaptığı konuşmada, birliğin kurulduğu günden bu yana Mehmet Akif Ersoy'u ve İstiklal Marşı'nı rehber aldığını belirtti.

Ersoy'un İstiklal Marşı'nın şairi olmasının yanı sıra Türk tarihini haykıran bir kahraman olduğunu vurgulayan Prof. Arıcan, marşın yazım sürecini davetlilere anlattı.

"İSTİKLAL MARŞI, TÜM MAZLUM HALKLARIN..."

Marşın sadece Türkiye'nin dirilmesi anlamı gelmediğini ifade eden Musa Kazım Arıcan, şunları söyledi:

"Tüm mazlum halkların, hak ve adalet peşinde koşan halkların aslında bir haykırışıydı, dirilişiydi. Bin yıllık Türk milletinin, Türk İslam ülküsünün yeniden yankılanmasıydı. Bugün aslında 'Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar' dediği mısra ile Akif, Filistin'deki kardeşlerimize de hitap ediyor."

Etkinlikte lise öğrencileri ise İstiklal Marşı'nı okudu.

Kaynak: https://www.anadolugazete.com.tr/ankara/tyb-genel-baskani-arican-mehmet-akif-ersoy-turk-tarihini-haykiran-bir-150562h.htm

Bu haber toplam 1091 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim