• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

TYB Genel Sekreteri Kurtoğlu: Türk edebiyatında biyografi yazarlığı yeterli değil

TYB Genel Sekreteri Kurtoğlu: Türk edebiyatında biyografi yazarlığı yeterli değil
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Sekreteri yazar, şair Mehmet Kurtoğlu, TYB Şanlıurfa Şubesinde düzenlenen söyleşiye konuk oldu.

Kurtoğlu yaptığı konuşmada: Batıda biyografinin ilerlemesinin temel sebebi yaşam alanının iyisiyle kötüsüyle bir bütünlük içinde ele alınıyor olmasıdır. Örneğin İngiliz şair William Shakespeare hem edebî yönü hem de insan olarak sahip olduğu karakter yönünü, ilişkilerine olumlu/olumsuz yönüyle bir bütün olarak ortaya koymaktan çekinmemişler. Oysa doğu toplumunda öyle mi? Tabi ki öyle değil. Bir kişinin biyografisini bir bütün olarak ele alıp yazamıyorsunuz. Tehdit edilir, yaşamsal güvenceniz tehdit altına girer. Ortadoğu toplumu kısmen dinin bir gereği olarak yaşanmışlıkların deşifre edilmesi doğru bulmuyor.  Batıda kültür, medeniyet, sivil toplum kuruluşları aracılığıyla gerçekleştirilirken bizde devlet eliyle ortaya konulmaya çalışılıyor. “ dedi.

Söyleşinin sonunda bir konuşma yapan Şube Başkanı Doç. Dr. Mahmut Kaya; değerli hemşerimiz yazar Mehmet Kurtoğlu ufuk açıcı bilgiler verdi. Kendisine  teşekkür ediyorum. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da edebiyat söyleşileri, kitap tanıtımları ve şiir akşamları faaliyetlerimiz devam edecek.”diye konuştu.

2-(7)-001.jpeg3-(5)-001.jpeg

 

 

Bu haber toplam 298 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim