• İstanbul 12 °C
  • Ankara 13 °C

TYB Giresun Şubesi Güz Dönemi faaliyetleri

TYB Giresun Şubesi Güz Dönemi faaliyetleri
Türkiye Yazarlar Birliği’nin kuruluşunun 45. Yılı anısına, şube ve temsilciliklerimizin yapacağı etkinlikleri sırasıyla yayınlamaya devam ediyoruz.

Ekim-Kasım ve Aralık 2023 aylarında TYB  Giresun Şubesinde yapılacak faaliyetler:

1) Eylül ayı ikinci yarısında Giresun bölgesi şairlerinden Ahmet KAÇAR’ın şairliği ve şiirleri üzerine dernek merkezinde üyelerimiz ve Genç TYB öğrencilerine yönelik bir sunum gerçekleştirilecek, şairin tanıtılması sağlanacaktır.

2) Ekim ayı içinde ilimiz kökenli ya da ilimizde herhangi bir vesileyle yaşamış olan kalem erbabının seçkin şiirlerinin derleneceği “Giresun Şiir Antolojisi” adlı bir kitap planlaması tamamlanıp ilgili kitap, özel (tanıdık) bir yayınevi ortaklığıyla bastırılacaktır.

Ekim ayı ikinci yarısında “Sezai Karakoç’un Edebiyat Yazıları 1-2” adlı kitapları üzerine dernek merkezinde üyeler ve gençlerle mütalaa yapılacaktır.

3) Kasım ayı ilk yarısında Genç TYB üyeleri ve Giresun Üniversitesi Şiir topluluğu öğrencileri vasıtasıyla üniversite kütüphane salonunda “Âşık Veysel ve Şiirleri” konulu sunum ve dinleti gerçekleştirilecektir. Kasım ayı ikinci yarısında İl Kültür Müdürlüğü izniyle Can Akengin Sanat Evi salonunda “Giresun Şiir Antolojisi” kitap tanıtımı, şairlerinin dilinden dinleti ve bir imza günü gerçekleştirilecektir.

 

Olgun ALBAYRAK

TYB Giresun Şubesi Başkanı

Bu haber toplam 199 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim