• İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C

TYB Hatay Temsilciliğinde Yazar Necdet Eķici programı düzenlendi

TYB Hatay Temsilciliğinde Yazar Necdet Eķici programı düzenlendi
Türkiye Yazarlar Birliği Hatay temsilciliği hikaye yazarı Necdet Eķici için “Türk Ruhuna Tercüman, Bu Toprakların Özgün Sesi Necdet Ekici" adıyla program düzenledi.

Necdet Ekici’nin onur konuğu olarak katıldığı programa, TYB Hatay temsilcisi Mustafa Duran,  öğretmenler, öğrenciler, edebiyat severler ve Ekici’nin okuyucuları büyük ilgi gösterdi.

Mustafa Duran burada yaptığı konuşmada, "Necdet Ekici hikâyeleri ebru sanatını andırır. Her renk ve her ton vardır içerisinde. Üslup, kelimeler, olay, kahramanlar, betimlemeler, yerel söyleyişler... Bunlar iç içe geçerken hem kendi varlıklarını devam ettirir hem de birbirleriyle uyum içerisinde olur." diye konuştu.

Mehmet Kartal da programın açılışında yaptığı konuşmada, “Benim de ortaokuldan Türkçe Öğretmenim olan hocam için düzenlediğimiz bu program; hem bir bekleyiş, hem bir özlem, hem de bir vefaydı. Dörtyol'da maalesef şimdiye kadar Necdet Ekici'ye böyle bir program yapılmadı. Biz bu programla bu bekleyişi sona erdirdik ve özlemi bitirdik. Tabi vefa borcumuzu da bir nebze olsun ödedik. Aslında Necdet Hocamıza vefa borcumuzu ödemek bu kadarla kalmamalı elbette. Dörtyol'da büyüyen, burada uzun yıllar öğretmenlik yapan, yazı hayatını burada sürdüren, hikâyelerini burada yazan ve yazmaya devam eden ve de emekliliğinde burada kalan birisi için vefa borcunu başta eğitim camiasının ve öğrencilerin, Dörtyol halkının ödemesi lazım. Nasıl mı? Onun kitaplarını okumak, ona değer vermekle asıl vefa borcumuzu öderiz.” dedi.

Necdet Ekici de yaptığı konuşmada kendisini, hikâyelerinde beslendiği kaynakları, yazarlık yolculuğunu, hikâyelerini nasıl yazdığını, şiirden hikâyeciliğe geçişini ve gelecekteki planlarını tek anlattı. Ekici, " ömrüm yettiği ve sağlığım el verdiği müddetçe yazmaya devam edeceğim" diye konuştu.

2-144.jpg3-120.jpg

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 425 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim