• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

TYB İstanbul’da Dergi Programı

TYB İstanbul’da Dergi Programı
Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi’nde dergiler ve dergicilik konuşulmaya devam ediyor. Daha önce birçok dergiye ev sahipliği yapan TYB İstanbul Şubesi’nde gençlerin çıkardığı “Kırık Akıl Dergisi” konuşuldu.

İbrahim Ethem Altınsoy’un Genel Yayın Yönetmeliği’nde çıkan dergide gençlerin deneme ve şiirlerine yer veriliyor. İsmini usta şair Cahit Zarifoğlu’nun bir şiirinden alan dergi edebi kalitenin yanında tasarımıyla da dikkat çekiyor. Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Ethem Altınsoy düzenlenen programla okuyucularıyla bir araya gelmekten memnuniyet duyduklarını belirterek eli kalem tutan gençlere sayfalarının açık olduğunu belirtti.

Konuyla ilgili açıklama yapan TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı da dergilerle ilgili çok sayıda program yaptıklarını ve bundan büyük keyif aldıklarını belirtti. Toplumdaki duyarsızlığa, dergilere karşı ilgisizliğe rağmen gençlerin dergi çıkarıyor olmasını önemsediklerini dile getiren Bıyıklı şöyle konuştu:

‘Genç arkadaşlarımı kültürel gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum. Kırık Akıl Dergisi sadece çıkmak için çıkan dergilerden birisi olmadığını kalitesiyle gösteriyor. Hem içerik hem tasarım çok güzel. Bütün sayılarında saf bir emek ve coşkulu bir gayretle çıktığı hissediliyor. Dergiler çıktıkça yarına dair ümidimiz tazeleniyor.  Dergiler okul vazifesi görüyor. Yeni editörler ve yazarlar dergilerde yetişiyor. Bu sebeple dergileri gündemde tutmaya ve destek olmaya devam edeceğiz.’

whatsapp-image-2021-07-06-at-13.46.37.jpeg

Bu haber toplam 378 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim