• İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

TYB İstanbul’da Divan Edebiyatında Kuşlar Sergisi

TYB İstanbul’da Divan Edebiyatında Kuşlar Sergisi
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi'nin ev sahipliğinde Kadıköy Feneryolu Halk Eğitimi Merkezi'nin hazırladığı "Divan Edebiyatında Kuşlar" sergisi sanatseverlerle buluştu.

 Sultanahmet'teki Kızlarağası Medresesi'nde gerçekleştirilen açılışta TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, sergiye ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını söyledi.

TYB İstanbul Şubesi'nin kültürün ve sanatın merkezi olması için çalıştıklarını dile getiren Bıyıklı, "Bundan sonra da aşk ve heyecanla kültürel ve sanatsal çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sanatın olduğu yerde güzellik, incelik olur." dedi.

Bıyıklı, sergiye eserleriyle katkıda bulunan sanatçıları tebrik ederek, "Geleneği canlı tutmak gelecek açısından önemlidir. Biz geleneği yanmış, sönmüş bir kül olarak değil, harlanması gereken bir ateş olarak görüyoruz. Gelenekten istifade etmesini bilen sanatçılar, eserlerinde ayrı bir derinlik yakalar." ifadelerini kullandı.

Sergide "Divan Edebiyatında Kuşlar" temasının seçilmesini manidar bulduğunu söyleyen Mahmut Bıyıklı, şunları kaydetti:

"Kuşlar sembol olarak klasik edebiyatımızda sık kullanılır. Şair bazen kendisini bazen de sevdiğini kuşa benzeterek hayal dünyasının zenginliğini okura sunar. Bülbül, Hüma, Zümrüdüanka gibi kuşlar, divan şiirinde sıkça karşımıza çıkar. Divan Edebiyatı, İslam kültüründen beslenmiştir. Özellikle tasavvuf kültürünü güçlü bir şekilde görürüz. Fakat Divan Edebiyatı bunun yanında mitolojiden de beslenmiştir. Divan Edebiyatı’nın bize sunduğu zenginliklerden istifade etmemiz gerekir. Bu vesileyle sergiye eser veren bütün sanatçılarımızı tebrik ediyorum"

Açılışta İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Öztürk, Prof.Dr. Muhammet Nur Doğan ve Prof. Dr. Cihan Okuyucu da sergiye ilişkin duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Çok sayıda sanatçının da katıldığı sergi dört gün boyunca TYB İstanbul Şubesi’nde gezilebilecek.

img-20220428-wa0135.jpgimg-20220428-wa0128.jpgimg-20220428-wa0131.jpg

Bu haber toplam 319 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim