• İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C

TYB İstanbul’da Filistin Konuşuldu

TYB İstanbul’da Filistin Konuşuldu
Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi tarafından başlatılan Filistin Konuşmaları programında Sezai Karakoç’un Filistin’e dair düşünceleri ve İslam Birliği fikri tartışıldı.

Programa Yazar Yüksel Kanar Yazar Mustafa Yürekli ve Yazar Temel Hazıroğlu katıldı.

Müslüman ülkeler arasında çizilmiş mevcut sınırlar varken de birliğin gerçekleştirilebileceğini belirten Yazar Yüksel Kanar şöyle konuştu:

 Bugün bu sınırlar içinde parçalanmışlığın resmi olarak görünen durum, zenginliğin resmine dönüştürülebilir. Bu, Müslümanlar arasındaki iç birliğin sağlanmasıyla mümkündür. Bu birliğin sağlanması ise asla hayal değildir. Çünkü bu birlik geçmişte yaşanmış, hatta Müslümanların en belirleyici özelliği olmuştur. Buna “Tarih Birliği” diyen Karakoç, bu birliğin halen var olduğunu, tekrar hayata geçirilebileceğini söylemektedir. “

Yazar Mustafa Yürekli de Mavi Marmara olayı sonrası yayınlanan Sezai Karakoç’un bildirisini hatırlattığı konuşmasını şöyle özetledi

Sezai Karakoç, konuşmalarında BM’yi değerlendirmiştir. ABD ve Avrupa Devletleri, Rusya ve Çin ile birlikte 1952’de kurdukları Birleşmiş Milletleri’in yüzüncü kuruluş yılını kutlamaya hazırlanıyor. 2027’de 75. Kuruluş yılını kutlayacak..

BM kurulurken kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerini belirlemiştir; 2052 hedefini gerçekleştirmeye çeyrek asır kalmıştır. İlk üç çeyreklik süreci anlayanlar, finali görebilirler: BM dünya devleti olarak ilan etmeye hazırlanıyor. Buna başından beri itiraz eden, ortak düşmanları İslam’ı yok etmeye çalışıyorlar.

Yazar Temel Hazıroğlu da diriliş düşüncesi üzerinde durdu. Önemli konuların altını çizen Hazıroğlu şöyle konuştu:

 Sezai Karakoç’un fikriyatı Diriliş düşüncesi üzerinden temellenir. Karakoç, kendisine kadar gelen İslam düşüncesini kavrayıp yeniden yorumlamış, onu daha da derinleştirerek, genişleterek ve geliştirerek sistemleştirmiş ve bir medeniyet boyutuna taşımıştır. Bu yönüyle İslam düşüncesinin bugüne kadar ki zirve boyutunu yakalamıştır. Bir anlamda o, İslam düşüncesini yeniden diriltmiş, geliştirmiş ve ileriye taşımıştır. Müslümanların tekrar kendilerine ve dinlerine olan inancını, güvenini tazelemiş ve insanlara umut aşılamıştır. Yarınlara dair inancı her daim taze tutmuş, inanmanın kökenine ahiret inancını koymuştur. “Diriliş bu dünyada da mümkündür,” diyerek ön açmış, umut tazelemiştir. Bu çerçevede düşünüldüğünde diriliş insanlığa bir çağrıdır. Sadece kurtuluşa değil birlikte kurtuluşa çağrıdır.

Program TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı’nın değerlendirme konuşmasının ardından sona erdi.

Bu haber toplam 253 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim