• İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

TYB İstanbul’da Hitabet Atölyesi kuruldu.

TYB İstanbul’da Hitabet Atölyesi kuruldu.
Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi’nde Üniversite öğrencilerine ve Uygur Türklerine yönelik Hitabet Atölyesi kuruldu.

Özgür Çoban yönetiminde başlayan ve  iki  kurdan oluşan 11 haftalık programa Uygur Türkleri ve İstanbul2un farklı üniversitelerinde okuyan öğrenciler  büyük ilgi gösterdi.

İstanbul Türkçesi olarak adlandırılan birinci aşamada doğru ve güzel konuşmanın sırlarının anlatılacağı programın Yıldızların Konuşma Sanatı olarak adlandırılan ikinci aşamasında topluluk önünde etkileyici konuşmanın sırlarına değinilecek.

Daha çok üniversite öğrencilerinin ilgi gösterdiği eğitimlere farklı yaş ve meslek gruplarından Uygur Türkünün katılması hususunda TYB İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı, “Doğu Türkistan’daki Çin zulmüne karşı yaptığımız açıklamalarda her zaman amasız, fakatsız Uygur Türklerinin yanında yer aldık. Sömürgeci güçlerin soydaş ve dindaşlarımıza karşı yapmış olduğu uygulamaları gündemde tutmak için üstümüze düşen ne varsa yapmaya hazırız. Sesleri kısılmaya çalışılan kardeşlerimizin sesi olmaya devam edeceğiz.  Kültürel çalışmalarla mazlumlara desteğimizi sürdüreceğiz” dedi.

Şair Özgür Çoban ise gönül dili Türkçenin bir dünya dili olmasını istiyorsak hepimizin binlerce yıllık geçmişi olan Türkçemize sahip çıkması gerektiğini belirtti. İşe Eski Yunanca “pandemi” kelimesi yerine Türkçe  “salgın” kelimesini kullanarak başlayabiliriz, dedi.

10 hafta sürecek iki kurluk eğitimin 11. haftasında bir sertifika töreni yapılacak ve Türk edebiyatının seçkin şiirleri Diksiyondan Mikrofona eğitimine katılan Uygur Türkü öğrenciler tarafından seslendirilecek. Müzik eşliğinde bir şiir dinletisi ile program sona erecek. Eğitimler, pazar günleri 14.00-16.00 arasında yüz yüze ve uygulamalı olarak TYB İstanbul’da Sultanahmet’teki Kızlarağası Medresesinde gerçekleştiriliyor.

whatsapp-image-2021-12-03-at-11.47.57.jpeg

Bu haber toplam 612 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim