• İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C

TYB İstanbul'da İlk Kitaplar İlk Heyecanlar Programı

TYB İstanbul'da İlk Kitaplar İlk Heyecanlar Programı
TYB İstanbul Şubesinin Düzenlediği “İlk Kitaplar İlk Heyecanlar” Programının Konuğu Yazar Necla Dursun Oldu.

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesinin düzenlediği  “İlk Kitaplar İlk Heyecanlar” programında Yazar Necla Dursun'un “Roman ve Coğrafya – Edebiyat ile Balkanlar‘ı Okumak” kitabı konuşuldu.

Kızlarağası Medresesi’nde düzenlenen programı yöneten Enes Can, programı düzenleyen TYB İstanbul Şubesine teşekkür ederken şunlar aktardı: “Türlü zorluklarla eser üretmek için büyük fedakârlık gösteren yazarlar, eserlerine muhatap bulmak için büyük gayretler göstermektedir. Yetkin eserlerin bile sesini duyuramadığı günümüzde, yazarların kitaplarını okuyucuya dolaysız bir şekilde aktarma imkânı sağlayan bu programın varlığı çok kıymetli” dedi.

whatsapp-image-2023-11-06-at-11.09.00.jpeg

 Programın açılış konuşmasını yapan TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, “Kıymetli bir yazarın, kıymetli bir eseriyle bir arada olmanın mutluluğunu paylaşıyoruz. Balkan coğrafyasını, bu topraklardan ayrı görmeyen bizler için o coğrafyayı anlatan eserlerin azlığı hep hayıflandığımız bir konuydu. Balkanlar, bize ecdadımızın emanet bıraktığı ama sınırlarla aramıza mesafe konulmuş bir coğrafya olarak görünse de bizler ortak kültür, tarih ve edebiyatla birbirimize sıkıca bağlıyız.  İstanbul ne kadar bizimse, Saraybosna, Üsküp, Priştine o kadar bizimdir. O coğrafyalardaki kültürü, edebiyat aracılığıyla okumak, anlamlandırmak bu anlamda çok değerli. Yazarımıza kıymetli eseri için teşekkür ediyor, kitabın muhatabını bulmasını temenni ediyorum” dedi.

Konuk yazar Necla Dursun’un kitabın yazılma süreci ile ilgili başladığı konuşma, kitabın literatüre koyduğu katkılar ve ‘Roman ve Coğrafya’ kitabının kısa bir özeti şeklinde devam etti. Balkan edebiyatına olan ilgi ve alakanın azlığının altını çizen Dursun, şunlara değindi: “Sizler de biliyorsunuz ki balkan coğrafyası bizim coğrafyamızın ayrılmaz parçalarından birisidir. Türlü bağlarla birbirimize bağlı olduğumuz bu coğrafyada yetişmiş edebiyatçıların eserlerinin ülkemizde yeteri kadar duyulmaması, beni bu alanda çalışma yapma zorunluluğuna itti. Çünkü bir coğrafyayı anlamlandırmanın en yetkin yollarından biri o coğrafya da üretilmiş edebi ve sanatsal eserleri anlamlandırmaktan geçer. Bu anlamda balkan ülkelerinde edebiyata yetkin eserler kazandırmış yazarların eserleri belirli ölçütlerle titizlikle seçildi. Seçilen eserlerde yer alan mekânlar, karakterler ve olaylar üzerinden tahlil yapılarak Balkan coğrafyası tematik olarak irdelenmeye çalışıldı”.

Yoğun ilginin olduğu program, katılımcılardan alınan soruların cevaplandırılmasıyla devam etti. Program, katılımcılarla birlikte çekilen toplu fotoğraf ve imza programı ile son buldu.

whatsapp-image-2023-11-06-at-11.09.00-(2).jpegwhatsapp-image-2023-11-06-at-11.09.01.jpeg

 

Bu haber toplam 349 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim