• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

TYB İstanbul’da Kitap Tanıtım Programı

TYB İstanbul’da Kitap Tanıtım Programı
Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi kültürel faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Yazarları okurlarla buluşturma yeni çıkan kitapları kamuyuna duyurma amacıyla yapılan Kitabına Göre Konuşalım programının son konuğu Yazar Nuri Sincanlı oldu.

Seçkin bir davetli topluluğunun katıldığı, sunumunu Adavapuru Şakir’in yaptığı programda konuklara hitap eden Sincanlı; üç romanında da mahalle kültürünü önemseyen, değer veren bir anlayışın hakim olduğunu, ‘Şehir Yıkılırken’ romanında buna ilaveten, kentsel dönüşümle birlikte (yazar bu noktada ‘dönüşüm’ değil, ‘yenilenme’ tabirini kullanıyor) değişen değer yargılarını ve yozlaşan insan profillerini de işlediğini, bu vesile ile okuru kendisiyle yüzleşmeye, şehrin hafızasını, siluetini ve mahalle dokusunu korumaya çağırdığını ifade etti.

Roman tanıtımı çerçevesinde Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, Pendik Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yazıcı ve Türk Dili Edebiyatı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Turgay Anar da birer konuşma yaptılar.

whatsapp-image-2021-11-25-at-13.12.09-(2).jpegwhatsapp-image-2021-11-25-at-13.12.09.jpeg

Bu haber toplam 563 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim