• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

TYB İstanbul’da Sergi

TYB İstanbul’da Sergi

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi’nde farklı ülkelere mensup yirmi sanatçının katılımıyla Reçinenin Renklerle Yolculuğu – Epoksi Sergisi açıldı. Açılışta konuşan TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı her zaman sanatın ve sanatçının yanında olduklarını belirterek serginin hayırlara vesile olmasını diledi. Ülkemize mülteci olarak gelen çok sayıda yetenekli insanın olduğunu belirten Bıyıklı şöyle konuştu:

‘Savaş vb durumlar nedeniyle ülkemize sığınmak durumunda kalan çok sayıda misafirimiz var. Devletimiz şu ana kadar onların her türlü ihtiyacında destek oldu. Bundan sonra sanatçı fikir adamı akademisyen gibi birikim sahibi insanların sosyal hayata katkı sunmalarına yönelik politikalar geliştirilmelidir.

İstanbul’da sanatını icra etmek isteyen sanatçılarımız birikimini akademide değerlendirmek isteyen akademisyen dostlarımız var. Bu noktada projeler geliştirilmeli diye düşünüyorum. Biz TYB İstanbul Şubesi olarak imkânlarımız dâhilinde onların sanatseverlerle buluşması noktasında köprü vazifesi görüyoruz. Bugün sergide bir kez daha gördük ki keşfedilmeyi bekleyen nice yetenek var. Mülteci meselesini sadece sorunlar üzerinden değerlendirmemeli krizi fırsata çevirerek bu kıymetli birikim gün yüzüne çıkarılmalıdır.

Sergiye katılan bütün sanatçılarımızı tebrik ediyoruz. Ecdat yadigârı Kızlar ağası Medresesi her zaman sizlere açıktır. Bundan sonra da sergilerimiz devam edecek.’

Sanatçılar adına konuşan Dr Ömer Selçukoğlu da TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı’ya desteklerinden dolayı teşekkür ederek İstanbulluları sergiye beklediklerini ifade etti.

img-20210702-wa0176.jpg

Bu haber toplam 327 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim