• İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

TYB İstanbul’da Şiir Şöleni Yapıldı

TYB İstanbul’da Şiir Şöleni Yapıldı
Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi tarafından 15 Temmuz Şiir Şöleni gerçekleştirildi. 15 şairin katıldığı etkinlikte şiirler okundu darbe karşıtı konuşmalar yapıldı.

TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı programda 15 Temmuz’un tarihin önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti. FETÖ ile mücadelenin tavizsiz ve kesintisiz bir şekilde vam etmesi gerektiğini vurgulayan Bıyıklı şöyle konuştu:

‘15 Temmuz işgal girişiminin üzerinden yedi yıl geçti. Bu yedi yılda neler yapıldı neler yapılamadı bunun üzerinde kafa yormamız gerekiyor. FETÖ ile mücadele sadece siyasetin işi değil. Bu alçak zihniyetle her alanda kavga vermemiz gerekiyor. Bu noktada en büyük sorumluklardan birisi de aydınlarımıza düşmektedir.

Biz TYB İstanbul Şubesi olarak darbe girişiminden hemen sonra bin yazarın imzasıyla şahitlik bildirisi yayınlayarak safımızı beyan ettik. Hemen sonrasında iki hacimli kitap yayınladık. Yine darbeler üzerine en kapsamlı sempozyumu gerçekleştirdik. Bir kültür kurumu olarak mücadelenin bize düşen yanında vazifemizi hakkıyla yerine getirdik.

 Şunu iyi bilelim ki FETÖ bitmemiş ve ölmemiştir. En zayıf anımızda yeniden saldırmak için pusudadır. Bu sebpke teyakkuz halinde olmamız gerekmektedir. Vatan nöbetini kalemiyle tutan şair ve yazarlarımıza şükranlarımızı sunuyorum.

Edebiyata giren ebediyete kalır. Hain yapılara karşı vatan millet memleket gibi değerleri edebiyatta sıkça işlemeli bu sevgiyi gençlerimize aşılamalıyız. Ben burada şiirleriyle bu değerleri bayraklaştıran bütün şair dostlarımı muhabbetle selamlıyorum. Türkiye bizim evimiz yurdumuz sığınağımız son kalemiz. Bu kalede kalemimizle kavga vermeye devam edeceğiz. Ülkemizi emperyalistlere ve onların uşaklarına kurban etmeyeceğiz.’’

Program sonunda 15 Temmuz Şehitleri için Kuran okundu dualar edildi. Ayrıca misafirlere ikramlar yapıldı.

-j4reo1.jpgimg-20230715-wa0288.jpgimg-20230715-wa0270.jpgsqiw3.jpg

Bu haber toplam 363 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim