• İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

TYB İstanbul’da Uygur Edebiyat Atölyesi Açıldı

TYB İstanbul’da Uygur Edebiyat Atölyesi Açıldı
Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi tarafından Uygur Edebiyat Atölyesi açıldı. Usta isimler tarafından koordine edilecek Atölyede geçmişten günümüze Uygur Edebiyatının önemli eserleri ve isimleri işlenecek.

Atölyeyle ilgili açıklama yapan TYB İstanbul Başkanı Mahmut Bıyıklı şunları söyledi:

‘Doğu Türkistan davası hepimizin ortak davasıdır. Maalesef ülkemizde bu hususta derin bir sessizlik var. Sessizlik zulme razı olmaktır. Herkesin yapabileceği mutlaka bir şeyler olmalı. Sivil toplum kuruluşlarımız gündem oluşturmada aktif olabilir. Akademik çalışmalar artırılabilir. Basın yayın organları daha doğru ve gerçek haberlere yer verebilir. Yazarlarımız bu konuyu eserlerinde işleyebilir. Yapılacak çok şey var.

 Biz TYB İstanbul Şubesi olarak her zaman her platformda Doğu Türkistan davasının yanında olduk. Meydanlardan salonlara, kitaplardan kültürel çalışmalara kadar elimizden ne geliyorsa yapmaya çalıştık.

Bu çalışmalar esnasında Uygur Edebiyatının Türkiye’de yeteri kadar bilinmediğini ünlü yazarlarının dahi tanınmadığını üzülerek gördük. Atölyenin bu anlamda önemli bir hizmet göreceğine inanıyoruz.

 Ayrıca Doğu Türkistan davasını Türk halkına edebiyat aracılığıyla anlatılmasının gerekliliğini gördük. Doğu Türkistan’a dair eserler kaleme alacak yeni edebiyatçılar yetiştirmeyi de hedefliyoruz.  Bu kaygılardan yola çıkarak Uygur Edebiyat Atölyesi’ni açmaya karar verdik. İnşallah faydalı ve bereketli olacaktır.’

Kızlarağası Medresesi’nde açılan atölye katılmak isteyen herkese kapılarını açık tutuyor. Kayıt olmak isteyenler TYB İstanbul Şubesi’nin sosyal medya hesaplarından ayrıntılı bilgiye ulaşabilir.

img-20210627-wa0014.jpg

Bu haber toplam 582 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim