• İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

TYB İSTANBUL’DA VEFA MECLİSİ KURULDU!

TYB İSTANBUL’DA VEFA MECLİSİ KURULDU!

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi tarihi bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Cağaloğlu’nun kıdemli yayıncılarından Marifet Yayınları sahibi gönül ve kültür adamı Ömer Ziya Belviranlı için bir vefa toplantısı tertip edildi.

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı’nın yönetim kuruluna teklifiyle "Yazar Meclisi" olarak yapılagelen toplantılara ilaveten bu dönemde adı "Vefa Meclisi" olan faaliyetler serisi başlatıldı.

Vefa Meclisi’nde kültürümüze medeniyetimize hizmet etmiş öncü şahsiyetler ağırlanacak. Ayrıca TYB’ye farklı zamanlarda hizmet eden yazar ve şairlerin de mecliste misafir edilmesi planlanıyor.

Yayıncı Ömer Ziya Belviranlı için kurulan Vefa Meclisi’ne yayın ve fikir dünyasından çok sayıda önemli isim katıldı.

whatsapp-image-2024-01-22-at-16.23.31.jpegwhatsapp-image-2024-01-22-at-16.23.30.jpeg

Faaliyetlerin vazgeçilmezi hale gelen kuru fasulye- bulgur pilavı ikramından sonra Başkan Mahmut Bıyıklı veciz bir konuşmayla meclisi açtı.

 Bıyıklı konuşmasında gönüllü teşekküllerin en büyük sermayesinin vefa olduğunun altını çizdi. Kadim vakıf ruhunu yaşattıklarını belirten Bıyıklı öyle konuştu:

Her zaman büyüklerimizin yanında olduk. Onların duasını ve desteğini aldık. TYB gibi kurumlar dostluğun piştiği kardeşliğin pekiştiği yerlerdir. Yol arkadaşlığının en güzeli böyle vakıflarda yaşanır. Karşılık beklemeden koşanlarla yollar aşılır.

Farklı beklentilerle yola çıkanlar ise yolda kalır kaybolur gider. Sınanmış dostluklarla adanmış adamlarla menzile varılır. Bugün burada yolumuzun büyüklerinden kıymetli ağabeyimiz Ömer Ziya Belviranlı için toplanmış bulunuyoruz.

Asil Bleviranlı ailesinin kıymetli bir ferdi olan Ziya ağabey ömrü boyunca kazanmak için değil kazandırmak için hizmet etmiş koşturmuş bir gönül adamı. Bu işlerin nimet kısmına değil hizmet kısmına talip olmuş. Hayatını davasına adayarak bu çağın serdengeçtilerinden olmuş. Kendisine saygılarımızı hürmetlerimizi sunuyoruz.

Vefa Meclisi’nin girişinde TYB İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi  Mustafa Nadir Önay Ziya Belviranlı’nın hayatından ve yayıncılık geçmişinden kesitler sundu. Zor zamanlarda çıkardığı dergileri kitapları gösterdi.

whatsapp-image-2024-01-22-at-16.23.30-(1).jpegwhatsapp-image-2024-01-22-at-16.23.31-(1).jpeg

Daha sonra sırasıyla Belviranlı’yı yıllardır tanıyan dostları anılarını paylaştı. Bütün dostları Belviranlı’nın hayatının tamamında İslam’a adanmış olduğunun altını çizdi.

Vefa Meclisi’nde Ömer Ziya Belviranlı da kısa bir konuşma yaparak dostlarına ve TYB İstanbul yönetimine teşekkür etti. Ömrünün en güzel günlerinden birini yaşadığını belirterek yapılan konuşmalardaki iltifatların dua yerine geçmesini temenni ediyorum dedi.

Seçkin isimlerin katıldığı Vefa Meclisi şehit askerlerimiz ve Gazze’de öldürülen Müslümanlar için okunan Kur’an-ı Kerim ve duaların ardından sona erdi.

whatsapp-image-2024-01-22-at-16.23.32-(2).jpeg

Bu haber toplam 757 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim