• İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

TYB İstanbul'da Yılmaz Yalçıner Anıldı.

TYB İstanbul'da Yılmaz Yalçıner Anıldı.
Gazeteci Yazar Yılmaz Yalçıner, vefatının 2. sene-i devriyesinde TYB İstanbul'da anıldı. Kalemini hak ve hakikat nâmına eline alan, 1963 yılında başladığı gazetecilik mesleğinde daima doğruyu yazan Yalçıner, Üstad Necip Fazıl Kısakürek gibi İslami Camianın bir çok değerli ismiyle birlikte çalıştı. 
 
Sebil Dergisi Yazı İşleri ekibinde de yer alarak,  Kadir Mısıroğlu ile yol arkadaşlığı yapan Yalçıner uzun yıllar Akit Gazetesi'nde çalıştı. 
 
Kızlarağa Medresesinde gerçekleşen program Hacı Arıcı, Bülent Acun, Enes Yüksel hocaların Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Açılış konuşmasını Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı’nın yaptığı programda; Yakın arkadaşı Mekki Yassıkaya, Yalçıner ağabeyin son kitabı ‘Vicdan Evrensel Anayasa Yazılımı’nın yazılış hikayesini anlattı. Hayatında önemli izler bıraktığını ifade eden Yassıkaya şöyle konuştu:
 
Duruşu duruştu. Öfkesi imanından nes'et ederdi.
 
Eğilmeden bükülmedenyazdı yaşadı. Hiç bir pranga ona ugun gelmedi. Ruhu şâd olsun. Rabbim rahmetiyle muamele eylesin. Özlemi bitmeyecek.
 
Yalçıner’in birçok seveninin ve TYB üyelerinin katıldığı programda Hasan Güneşer Ömer Yorulmaz Selahaddin Eş, Mahmut Bıyıklı, Muzaffer Doğan, Mehmet Şahin Fatih Uğurlu ve diğer dostları hatıralarını anlattı. 
 
Yalçıner'in oğullarının da katıldığı program yemek ikramının ardından edilen dualarla sona erdi.
 
1d9be5dc-b4d0-4cbc-8be7-c385261e48df.jpg
Bu haber toplam 164 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim