TYB İstanbul’dan Tekden Filme Ziyaret

TYB İstanbul’dan Tekden Filme Ziyaret
Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı ve beraberindeki heyet Tekden Film Sahibi Dr. Kemal Tekden’i Çengelköyü’ndeki ofisinde ziyaret etti.

Eğitim ve kültür alanında başarılı çalışmalara imza atan Tekden, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirttikten sonra sektöre giriş hikayesine dair şunları anlattı:

‘Çevremdeki insanlar birçok film ve dizilerden şikâyetçiydi, onlar gençlerimizin ahlâkını bozuyor, bizi bizden uzaklaştırıyor, tarihimizle adeta alay ediyorlar diye. Şikâyet etmenin manasızlığına inanan bir insanım. Hani, “Karanlıktan şikâyet edeceğine bir mum yak” diyor ya Konfüçyüs. Ben de hayâllerimde mumlar yakıyor, filmler çekiyor bizim muhteşem tarihimizi doğru bir şekilde anlatıyordum kitlelere. Film sektöründen arkadaşlarım (Osman Sınav ve İsmail Güneş) olunca ve kendisini çok takdir ettiğim rahmetli Yücel Çakmaklı ile birlikte “Milli Sinema” üzerine bir panel düzenleyince bu hayâllerim daha da beni zorlamaya başladı. Sonrasında bu alanda hizmet nasip oldu.’

 

TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı da Kemal Tekden Beyefendinin hayırlı ve öncü çalışmalarını Kayseri’den yakından bildiğini son yıllarda ulusal hatta uluslararası başarılarından dolayı da kendilerini takdir ve tebrik ettiğini belirtti. Ülkemize kültürel yatırımlarda bulunan isimleri ziyaret edip istişarelerde bulunduklarını ifade eden Bıyıklı şöyle konuştu:  Ülke olarak eğitim ve kültür gibi sorunların çok olduğu alanda özgün fikirleri olan sayın Tekden’den devletlilerimiz istifade etmeli.  Dizi ve sinema alanında yaptıkları hizmeti de milli bir sorumluluk olarak yerine getirdiklerine inanıyorum. Sinema sektöründe vatansever isimlerin çoğalması yarınlara dair umutlarımızı artırmaktadır.  Allah kendilerinden razı olsun.

 

TYB İstanbul ve Tekden Film ortaklığıyla gerçekleştirilecek projelerin konuşulduğu ziyaret programı hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

Bu haber toplam 581 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim