• İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

TYB Kayseri Şubesi Güz Dönemi faaliyetleri

TYB Kayseri Şubesi Güz Dönemi faaliyetleri
Türkiye Yazarlar Birliği’nin kuruluşunun 45. Yılı anısına, şube ve temsilciliklerimizin yapacağı etkinlikleri sırasıyla yayınlamaya devam ediyoruz.

Eylül-Ekim-Kasım ve Aralık 2023 aylarında TYB Kayseri Temsilciliğinde yapılacak faaliyetler.

2023 Kış sezonunda Genel Merkezimizin tavsiyeleri ile başladığımız “UNUTULMAZ ŞAHSİYETLER” başlığı altında vefat etmiş veya hayatta olan değerlerimizi yad etme programlarına Eylül ayında kaldığımız yerden devam ediyoruz.

Her ayın ilk Cuma günü gerçekleştirdiğimiz bu programların 8 Eylül Cuma günü dokuzuncusunu gerçekleştirdik. Programlar “Aşık Seyrani”yi anma programı ile yeniden başladı. Seyrani’yi Abdullah Altınsoy anlattı.

15 Eylül Cuma günü ise Kayseri’nin manevi mimarlarından İbrahim Tennuri Hazretleri anma programı gerçekleştirildi. İbrahim Tennuri Hazretlerini ise, TYB Kayseri Şube Başkanı Mehmet Hüsrevoğlu anlattı. Önümüzdeki hafta ise yine Kayseri’nin önemli yazarlarından Mustafa Miyasoğlu düzenlenecek programla anılacak. Miyasoğlu’nu ise Dr. Ali Akgün anlatacak. Eylül ayının son haftası ise, “Çağdaş Hicaz Tarihi ve Hicaz’da Osmanlı İzleri” başlığı ile bu konu ele alınacak. Bu konuyu da TYB Kayseri Şube Sekreteri Vedat Önal anlatacak.

Ekim ayı içerisinde ise, ülkemizin önemli düşünürlerinden ve fikir adamlarından birisi olan Prof. Dr. Erol Güngör, genel merkezimizin de katılım gerçekleştireceği bir panel programı ile anılacak.

Daha sonra Ekim ayı içerisinde yine “Unutulmaz Şahsiyetler Programı” devam edecek ve Ekim ayının son haftası yine ülkemizin önemli düşünce ve fikir adamlarından birisi olan İsmet Özel anlatılacak. İsmet Özel’i Ali İhsan Fetih anlatacak.

Kasım ayına geldiğimizde ise, ilk hafta “Kayseri’de Kale ve Surlar” konulu program yer alacak ve konuyu Dr. Halit Erkiletlioğlu anlatacak. Kasım ayının ikinci haftasının konusu ise, İbn-i Teymiyye olacak ve Dr. Resul Coşkun İbn-i Teymiyye’yi anlatacak. Yine Kasım ayı içerisinde “Kur’an’a göre cin ve şeytan” konulu programın konuşmacısı Prof. Dr. Lütfullah Cebeci hocamız olacak. Kasım ayının son programına geldiğimizde ise Ahmet Taş hocamız “Sivil Toplum örgüt tecrübesi” konusunu anlatacak.

Bu yılın son programlarından olan ve Aralık ayının ilk haftasında düzenlenecek programın konusu ise, “Melik Muhammed Gazi ve Külliyesi” başlığını taşıyor. Konuyu da yine Dr. Halit Erkiletlioğlu hocamız anlatacak.

TYB Kayseri Şubesi olarak bu programların yanı sıra, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediğimiz Yazar Okulu programımızda Aralık, Ocak ve Şubat ayları boyunca devam edecek diğer etkinliklerimiz arasında yer alıyor.

 

Mehmet HÜSREVOĞLU

Kayseri Şube Başkanı

Bu haber toplam 245 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim