• İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

TYB Kayseri’de Gönül Sohbetleri Başladı

TYB Kayseri’de Gönül Sohbetleri Başladı
Vakıf, Fakir zengin arasında sınıf farklığını gidermek için iyi niyetle güzellikleri ifade etmek amacıyla kurulan toplumsal kuruluşlardır.
Kayseri Türkiye Yazarlar birliği Kayseri şubesi Gönül Sohbetlerinin ilkini “İslam kültür ve medeniyetinde vakıf anlayışı ve vakıfların önemi “ konulu sohbet edildi.
 
Gönül Sohbetinde Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri şube başkanı Mehmet Hüsrevoğlu şehrimizde altı yüz vakıf olduğunu söylerken, İlk vakıf medenide peygamberimiz döneminde kurulmuşu günümüze gelmiştir.
 
Peygamberin (As) malı mülkü olmaz Peygamberin kazancı malı vakıftır. Mekke’den Medine ye hicret yılında peygamberimiz döneminde Medine’nin suyu azdı. Su 50 Km. uzaklıktan idi, suyun gelmesi için damadı Hz. Osman söyledi damadı Hz. Osman parasının yarısı harcayarak Medine ye su getirdi ve suyu vakıf etti.
 
En çok Selçuklu ve Osmanlı dönemi de Vakıflar kurulmuş, o yıllarda parası olan hamam Cami külliye vakıf etmişlerdir. Bir örnek verelim Cami kebir (Ulu Cami) gideri için kapalı çarşıda 45 dükkânın akarı gelir olarak cami giderlerine harcanırdı. Halka açık hayır vakıfları kuranların hayırda takvada yarışanların amel defterleri her zaman açıktır. “ “dedi.
 
Bir açıklamada yapan TYB başkan Hüsrevoğlu,” Her Cuma akşamı saat 18.00 Meydan Kızılay iletişimi merkezi eski ok burcuda devam edecek” dedi.
Bu haber toplam 580 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim