• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

TYB Konya Şubesi yeni kültür evinde

TYB Konya Şubesi yeni kültür evinde
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi taşındığı yeni kültür evinde faaliyetlerini sürdürüyor.

Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu yaptığı açıklamada; “Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubemiz 2024 yılında 30. kuruluş yılını kutluyor, bu geçtiğimiz süre içinde 1994’den günümüze değin ilk önce bir büro da sonrasında üç farklı tarihi Konya Evi’nde hizmetlerini sürdürdü. İlk Konya Evi Konya Büyükşehir Belediyesince Başkan Halil Ürün tarafından 1997’de tahsis edilmişti , ikincisi 2016 yılında Tahir Akyürek Büyükşehir Başkanı iken tahsis edilmişti. Şimdi ise; Karatay Belediyesince sayın başkan Hasan Kılca tarafından şubemize tahsis edildi.” dedi.

-Kültür evimiz 100 yıllık bir tarihe sahip

Karatay Belediyesi meclis kararıyla ve bir protokolle TYB Konya Şubesine tahsis edilen Karatay Evi’ne taşındıklarını ifade eden Başkan Köseoğlu; “Sayın başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu üçüncü evimizde hizmetlerimizi sürdüreceğiz; Kültür evimiz 100 yılı aşkın bir tarihe sahip. Karatay Belediyesi burayı restore ettirdi, iki katlı, bahçesi de var, bahçesine de önümüzdeki aylarda bir küçük toplantı salonu için alan oluşturacağız, şeffaf bir yapı olacak ve altı binden fazla kitabı olan kütüphanemizi de buraya taşıyacağız.” diye konuştu.

3-127.jpg1-129.jpg

Bu haber toplam 483 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim