• İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

TYB Kültür Kervanı Giresun'dan geçti

TYB Kültür Kervanı Giresun'dan geçti

Türkiye Yazarlar Birliği, kuruluşunun 45. yılında Ankara'dan Ardahan'a Kültür Kervanı faaliyetleri kapsamında 6 Ekim 2023 Cuma günü Giresun'da ağırlandı ve Giresun Belediyesi katkısı ile saat 19.00'da merkezde "Mevsimlerin Õtesi-2" şiir dinletisini gerçekleştirdi.

Dinletiye şehir içi ve dışından katılan şairler şiirleriyle, müzisyenler ise türküleriyle izleyenlere şiir dolu bir atmosfer yaşattılar. Program sonunda ise TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan'a TYB Giresun Şubesi Başkanı Olgun Albayrak tarafından günün anısına bir tablo, tüm katılımcılara da hediyeleri ve teşekkür belgeleri takdim edildi.

Espiye’de “I. Gelevera Şiir Akşamları” Düzenlendi

Espiye’de geleneksel hale getirilmeye çalışılan “I. Gelevera Şiir Akşamları” etkinliği 06.10.2023 tarihinde Espiye Şehit Murat Şahin Anadolu İmam Hatip Lisesi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Espiye Kaymakamı Taner Tengir ve Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere’nin destek ve katkılarıyla gerçekleştirilen programı, Espiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgut Öztürk ve Şube Müdürleri koordine etti.

İstiklâl Marşımızın dinlenmesi sonrası, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Fatma Elevli’nin güzel sunumları ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgut Öztürk’ün açılış konuşması ile başladı.

Espiyeli Müzik Öğretmenleri; bağlamada Soner Çevik ve Hasan Sevim, gitarda Ömer Erkuş, kavalda Gazi Kızılıoğlu eşliğinde, Serkan Uray “Gelevera Deresi” ile birlikte 6 güzel türkü söyledi.

Bu türkülerin arasında Türkiye Yazarlar Birliği Genel Merkezinin Ankara’dan yola çıkan “Kültür Kervanı”ndan 7 şair ve yazar (Bekir Oğuzbaşaran, İsmail Bozkurt, Halit Yıldırım, Mustafa Sarı, Nazım Payam, Muhammed Işık ve Fatma Kevser Sümer), Türkiye Yazarlar Birliği Giresun Şubesinde Fazıl Özden ve  Espiyeli şairler Süleyman Usta ve Hurşit Köse şiirlerini okudular.

Ayrıca programın hazırlanmasın çok büyük emek sahibi Espiyeli Şair ve Yazar Arif Bük sağlık problemi nedeniyle katılmadığı için onun şiirini Eyüp Sultan AİHL öğrencisi Medine Karagöbekli okudu. Yine 2023 yılının “Aşık Veysel Yılı” ilan edilmesinden dolayı Şehit Murat Şahin AİHL öğrencisi Zuhal Kuğu Aşık Veysel’in “Benim Sadık Yarım Kara Topraktır” şiirini okudu.

Coşkulu bir katılımcı topluluğunun ilgiyle takip ettiği şiir dinletisi, Espiye Kaymakamı Sayın Taner Tengir’in TYB Genel Merkezi adına Şair ve Yazar Bekir Oğuzbaşaran’a “Plaket” ve Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Bodur’un “Teşekkür Belgesi” takdimi ile sona erdi.

img_5651.jpg

Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan

img_5668.jpg

TYB Giresun Şube Başkanı Olgun Albayrak

img_5684.jpg

img_5658.jpg

img_5812.jpg

1b888d9a-c038-47e7-919c-966613e2e544.jpeg

img_5843.jpg

Bu haber toplam 300 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim