• İstanbul 11 °C
  • Ankara 12 °C

TYB Muğla Temsilciliği Güz Dönemi faaliyetleri

TYB Muğla Temsilciliği Güz Dönemi faaliyetleri
Türkiye Yazarlar Birliği’nin kuruluşunun 45. Yılı anısına, şube ve temsilciliklerimizin yapacağı etkinlikleri sırasıyla yayınlamaya devam ediyoruz.

Eylül-Ekim-Kasım ve Aralık 2023 aylarında TYB  Muğla Temsilciliğinde yapılacak faaliyetler.

-Ekim ayının ikinci yarısında Klasik Türk Edebiyatı araştırmalarının ilk isimlerinden ve eski Talim Terbiye Kurulu Üyelerinden Muğlalı olup mezarı da Muğla’da olan, ancak Muğlalıların bile tanımadığı Hikmet İlaydın (1914-1991) ile ilgili bir panel  veya sempozyum düzenlemek. Bu konuda Muğla Büyükşehir/Menteşe Belediyesi, Metinbilim Enstitüsü Derneği ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile iş birliği yapılması planlanmıştır.

-Kasım ayının ikinci veya üçüncü haftasında UNESCO’nun da logo desteği vereceği Aşık Veysel ve Türk Aşıklık Geleneği başlıklı bir panel ve kaynak bulunduğu takdirde Aşık Mesut Feryadi konseri gerçekleştirmek planlanmış olup bu konuda ve Vilayet, Büyük Şehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi, Metinbilim Enstitüsü Derneği ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile iş birliği yapılması düşünülmektedir.

Ekim ayının ikinci yarısında Tarihi Arasta çarşısında TYB Muğla İl Temsilciliği irtibat bürosu açmak ve belirlenen zamanlarda irtibat bürosunda tematik sohbetler yapmak planlanmıştır.

Ekim ayı sonu veya Kasım ayı başında Metinbilim Enstitüsü Derneği ile beraber Lise ve üniversite öğrencilerine “şehir okuma” gezileri düzenleyerek bir şehrin kültürel dokusunu okumayı ve anlamayı öğretmek planlanmıştır.

                                                                                Prof. Dr. Namık Açıkgöz

                                                                                    TYB Muğla Temsilcisi

Bu haber toplam 282 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim