• İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

TYB Sakarya Şubesi 2021 Yılı Faaliyetleri Etkinlik Raporu

TYB Sakarya Şubesi  2021 Yılı Faaliyetleri Etkinlik Raporu

img-20210308-wa0003.jpg 

1.’Yaşa’yan Portreler / Tanıdığım Şairler’ Söyleşisi:

TYB Sakarya Şubesi’nce; Dergâh, Hece, Edebiyat Ortamı, Mahalle Mektebi gibi dergilerde şiirleri yayımlanan Sakaryalı genç şair Kadir Korkut ile Türkiye’nin yaşayan on portre yazarından birisi olan TYB Sakarya Şubesi Kurucu Başkanı Fahri Tuna’nın, 2021 yılı boyunca 12 ay, her ayın son Çarşamba akşamı instegram üzerinden çevrimiçi yapmayı planladıkları ‘Yaşa’yan Portreler Söyleşisi’nin ilki, 27 Ocak 2021 tarihinde gerçekleştirildi.

Şair Kadir Korkut’un kaliteli sunumu ve düzeyli soruları ile Yazar Fahri Tuna’nın renkli anlatımıyla gerçekleşen programda yazar Tuna, tanıdığı şairlerden Osman Sarı ve Yılmaz Güney’den Faik Baysal ve Yavuz Bülent Bakiler’e, Hilmi Yavuz’dan Cahit Zarifoğlu’na, Nurullah Genç’ten Mustafa Özçelik’e, Müştehir Karakaya’dan (Van) Selçuk Küpçük’e (Ordu), Mustafa Uçurum’dan (Tokat) Mustafa Hatipler’e (Edirne), Adem Turan’dan Mehmet Aycı’ya… Sapanca Şiir Akşamları’ndan yazarlık okullarında yetişen genç şairlere, hayatına giren şairlerin portrelerini anlattı. Kadir Korkut’un söz konusu şairlerin bazı şiirlerini seslendirdiği ve Balkanlardan Anadolu’ya birçok şehirden izleyicilerin takip ettiği program doksan dakika sürdü.

img-20210308-wa0012.jpgimg-20210308-wa0013.jpg

2. Bir Kitap / Bir Yazar: ‘Yetenek Avcısı / Fatma Betül Duran’ Söyleşisi:

TYB Sakarya Şubesi’nce, 2021 yılı boyunca her ay bir adet gerçekleştirmeyi planladığı ‘Bir Kitap / Bir Yazar’ söyleşi programının ilki 29 Ocak 2021 tarihinde gerçekleştirildi.

Şube üyemiz masal yazarı Tülay Sayan’ın sunumu ve soruları ile ilk kitabı ‘Yetenek Avcısı’ üzerine Çocuk edebiyatı yazarı Fatma Betül Duran’ın konuk edildiği programda genç yazar Duran, Ocak ayı ilk haftasında yayımlanan masal kitabının serüvenini anlattı.

Kitabın kahramanlarından temasına, salgın sürecinde çocuklara masal okumanın faydalarından düzeyli çocuk edebiyatı eserleri ihtiyacına kadar birçok konunun konuşulduğu ve izleyicilerin ilgi ile takip ettiği program yaklaşık altmış dakika sürdü.

14847.jpg

 img-20210308-wa0010.jpg

3. Bir Kitap / Dört Yazar: ‘Çepnice Nazireler’ Söyleşisi:

TYB Sakarya Şubesi’nce, 2021 yılı boyunca her ay bir adet gerçekleştirmeyi planladığı ‘Bir Kitap / Bir Yazar’ söyleşi programının ikincisi 12 Şubat 2021 tarihinde gerçekleştirildi.

Şube 2. Başkanımız Dr. Mehmet Özdemir’in zengin sunumu ve kaliteli soruları ile Trabzon Beşikdüzü Akise Köyü’nden yetişip de Adapazarı (Âşık Çepni), Samsun (Kul Ayşî), Mersin (Âşık Kemalî) ve Eskişehir’de (Âşık Suatî) yaşayan dört şairin nazirelerinden meydana gelen ‘Çepnice Nazireler’ kitabını merkez alan söyleşide şairler, Trabzon’un batısı, Giresun, Ordu ve kuzey Gümüşhane’yi kapsayan Türkçenin Çepni ağzıyla yazılan şiirleri ve kitabın ortaya çıkış serüvenini anlattılar, kitaptan şiirler okudular.

Ağız, nazire ve atışma özellikleri ve örnekleri üzerine konuşulduğu ve izleyicilerin ilgi ile takip ettiği program yaklaşık seksen dakika sürdü.

img-20210308-wa0009.jpg

4. ‘Yaşa’yan Portreler / Tanıdığım Hikâyeciler’ Söyleşisi:

TYB Sakarya Şubesi’nce; Sakaryalı genç şair Kadir Korkut konuşturuculuğunda, Türkiye’nin yaşayan az sayıdaki portre yazarından birisi olan şube kurucu başkanımız Fahri Tuna’nın, her ayın son Çarşamba akşamı instegram üzerinden çevrimiçi yapmayı planladıkları ‘Yaşa’yan Portreler Söyleşisi’nin ikincisi, ‘tanıdığım hikâyeciler’ temasıyla 24 Şubat 2021 tarihinde gerçekleştirildi.

Şair Kadir Korkut’un kaliteli sunumu ve düzeyli soruları ile Yazar Fahri Tuna’nın renkli anlatımıyla gerçekleşen programda yazar Tuna, tanıdığı hikâyecilerden İsmail Kıllıoğlu’ndan Mustafa Everdi’ye, Sadık Yalsızuçanlar’dan Necip Tosun’a, Abdullah Harmancı’dan Ali Haydar Haksal’a, Ayşe Ünüvar’dan Güray Süngü’ye, Hüseyin Su’dan Mukadder Gemici’ye, Mustafa Uçurum’dan Recep Seyhan’a, Selvigül K. Şahin’den Şeyda Koç Asyalı’ya, Mehtap Altan’dan Bahtiyar Aslan’a, Mazlum Dirican’dan (Adana) Ahmet Karacan’a (Urfa), Veysi Atıcı’dan (Adıyaman) Zeynep Sati Yalçın’a (Amasya), Ali Başhan’dan (Batman) Sedat Sayın (Edirne) ve Tuba Yavuz’a (Edirne) … Meriç Hikâye Günleri’nden yazarlık okullarında yetişmekte olan genç hikâyecilere, hayatına giren hikâyecilerin portrelerini anlattı.

Gagauz Yeri’nden Trabzon’a, Malatya’dan Üsküp’e, Aksaray’dan Edirne’ye, Rumeli’den Anadolu’ya… birçok şehirden izleyicilerin takip ettiği program yaklaşık seksen beş dakika sürdü.

 

 

img-20210308-wa0007.jpg img-20210308-wa0008.jpg

 

5. Bir Kitap / Bir Kitap: ‘Anadolu’nun Güzzel İnsanları: Taraklı Manavları’ Söyleşisi:

TYB Sakarya Şubesi’nce, 2021 yılı boyunca her ay bir adet gerçekleştirmeyi planladığı ‘Bir Kitap / Bir Yazar’ söyleşi programının üçüncüsü 5 Mart 2021 tarihinde gerçekleştirildi.

Şube Kurucu Başkanımız Fahri Tuna’nın sunum ve konuşturuculuğunda Sakarya Taraklı kökenli, 50 yıla yakın süredir Almanya’da ikâmet eden şair – yazar Ahi Naci İşsever’in ‘Anadolu’nun Güzel İnsanları; Taraklı Manavları’ kitabını merkez alan söyleşide çevrimiçi olarak yazar İşsever, Almanya’dan söyleşiye katılarak kitabının teması misyonu ve amacını anlattı. Ardından kitap üzerine Taraklı ahalisinden Alaattin Yılmaz (Kızılay Başkanı), İzzettin Kömürcü (Gazeteci), Tacettin Özkaraman (şair, belediye eski başkanı) ve Serkan Korkmaz (Taraklı ilçe milli eğitim müdürü) kitabın kendilerinde uyandırdığı izlenimler ve kitapta anlatılan kişiler üzerinde görüşlerini belirttiler.

Yazarın İstanbul’da yaşayan fizik doktoru oğlu Selim İşsever’in kitabın yazılış ve basılış serüvenini anlattığı, yazarın eşi Ayten İssever’in kitaptan ‘Hayta Hafız’ bölümünü seslendirdiği, izleyicilerin ilgi ile takip ettiği program yaklaşık doksan dakika sürdü.

Bu haber toplam 629 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim