• İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

TYB Sakarya’dan Yusuf Cinal Söyleşisi ve İmza Günü

TYB Sakarya’dan Yusuf Cinal Söyleşisi ve İmza Günü
Türkiye Yazarlar Birliği Sakarya Şubesi Eylül ayı etkinlikleri çerçevesinde Yusuf Cinal’ın geçtiğimiz günlerde yayımlanan ‘Hakikatin Peşinde Bir Ömür’ kitabına söyleşi ve imza günü gerçekleştirdi.

Adapazarı Sait Tanış Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve TYB Sakarya Şubesi Başkanı Fahri Tuna’nın yönettiği programa çok sayıda yazar, gazeteci, sanatçı, bilim - düşünce insanları, işadamları ve kitapseverler katıldı. Yaklaşık bir buçuk saat süren söyleşide, otuz beş yıldır Belçika’da yaşayan ve bu sürede Hürriyet, Tercüman, Türkiye, Sabah ve Orta Doğu gazetelerinin Brüksel temsilciliklerini üstlenen Yusuf Cinal, Akyazı Alaağaç Köyü’nden başlayan altmış sekiz yıllık hayatından renkli kesitler sundu. Kitabında kendisinden daha çok Akyazı’nın tarihi kültürel ve sportif belgelerinin, şehrin ilk ofset gazetesi olan Sakarya Gazetesinin detaylarıyla öyküsünün ve Belçika Türklüğünün mücadelelerinin tanıklıklarına görsel belgelerle yer yerdiğinin anlattı. Kubat ve Hadise başta olmak üzere Belçika Türklüğünün ülkemize kazandırdığı, kendisinin da kamuoyuna sunduğu sanatçı, sporcu ve siyasetçilerden de söz eden Yazar Yusuf Cinal, programın son bölümünde konukların sorularına da doyurucu cevaplar verdi.

Zaman zaman konukların da söz aldığı renkli ve ilgi çekici söyleşinin bitiminde Yazar Cinal, eserin hazırlayıcısı Fahri Tuna ile birlikte kitaplarını imzaladı.

d2b9697b-edab-4fd6-84f2-250a947dde87.jpg782e0390-4403-4c7e-a96b-03d90079d622.jpg

Bu haber toplam 238 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim