• İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

TYB Trabzon Şube Başkanlığı Yeni Eser Sahibi Üyelerini Okuyucularıyla Buluşturuyor

TYB Trabzon Şube Başkanlığı Yeni Eser Sahibi Üyelerini Okuyucularıyla Buluşturuyor

Trabzon TYB Başkanı Kamuran Tuna tarafından yapılan açıklamada, “Türkiye Yazarlar Birliğimiz Trabzon teşkilatı üyelerinden olup, yeni eserler üreten bazı yazarlarımız ile 06.11.2021, 13.11.2021 ve 20. 11. 2021 Cumartesi günü saat 13.00  fünlerinde, Trabzon Sanatevi bünyesinde, mini söyleşi ve dinletilerin de yer alabileceği bir konsept dahilinde mevcut ay içindeki müteakip haftaların, Cumartesi Günleri’nde aynı yer ve saatte kitap imza ve tanıtım programları düzenlediklerini ifade etti.

Bahse konu etkinliğin tüm vatandaşlara açık olduğunu belirten Tuna, “burada amacımız kitap satmak değil, okuma ve yazma kültürünün artırılmasına yönelik bir farkındalık oluşturmak, içimizdeki değerleri tanımak ve tanıtmak, daha da önemlisi yazar ile okuyucu arasında kültürel bir köprü kurmaktır.” dedi.

Sözlerinin devamında, “işte bu nedenledir ki bilhassa genç jenerasyonumuzu okuma, yazma ve müspet manadaki her türlü düşünceyi, saygınca sorma ve sorgulama alanlarında motive ederek, ivme kazanmalarına vesile olabilmeyi arzuluyoruz” vurgusunu yaptı. Bu bakımdan, saygıdeğer vatandaşlarımız ile ilk ve ortaöğretimin yanı sıra KTÜ Edebiyat Kulübü öğrencilerimiz arasından müsait olanları da programa bizzat entegre etmeyi düşünmekteyiz. Böylece, özellikle edebi sahaların esas alındığı bu buluşmalar kapsamında öğrencilerimizle, yazarlarımız arasında yapılacak bire bir etkileşimler sayesinde sinerjik bağ oluşacaktır”. İfadelerine yer verdi.

Başkan Tuna, “ Anılan bu tür edebi buluşmalarda yazarlarımız, ürettikleri eserler ve kat edilen merhalelere dair tüm merak edilenleri, mini söyleşi ve dinletilerle hedef kitlelerine sunabileceklerdir. Okuma kültürünün yetersizliği başta olmak üzere, birçok alanda yaşadığımız kısır döngü içindeki bu çağda, yirmi kişi arasından bir kişiyi dahi kazanmak büyük bir başarıdır”. Diye konuştu.

Son cümlelerini, “Trabzon Sanatevi bahçe kafe alanında yapılacak programlara, aşağıda görülen Türkiye Yazarlar Birliği üyeleri ile genç misafir yazar kardeşimiz katılım sağlayacaktır”. Şeklinde tamamladı.  

 

         2-086.jpg 3-083.jpg 4-062.jpg

             Haydar Çoruhlu                     Nurcan Ofluoğlu Şen             Yahya Demeli             

5-042.jpg      6-008.png7-026.jpg

       Sevgi Günaydın                    Mustafa Mazlum                  Cemile Çelik Sarıusta                  

8-018.jpg 9-012.jpg                                                                                    Tahir Orhan                          Sabaha Karagöz                                                                                                                                                                                    

10-013.jpg

Misafir yazar, Yunus Emre Önal

                                                                    

Bu haber toplam 438 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim