• İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C

TYB Trabzon Şubesi M. Hanefi İspirli'yi konuk etti.

TYB Trabzon Şubesi M. Hanefi İspirli'yi konuk etti.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığınca düzenlenen Kültür Sanat programları kapsamında, Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şube Başkanı Kamuran Tuna’nın hazırlayıp, sunduğu "Şiir Dersleri Notları" konulu etkinlikteki program konuğu, TYB Erzurum Şube başkanı ve aynı zamanda belediye başkan yardımcısı Muhammet Hanefi İspirli oldu. 
 
Kamuran Tuna tarafından yapılan açılış konuşmasında, Edebiyat, kültür sanat ve kitabı bilgilere dayalı bu tür programlarda salonların daha çok izleyici kitlesine ulaşması gerektiğini ifade etti. Günümüz dünyasında, İnternet veya sokak ortamlarının tehlikelerine işaret ederek, bizzat genç nesillerin sanal dünyanın sahte büyüsünden kurtulmak için okuma, yazma ve öğrenmeye dayalı kültürel faaliyetlerin fiilen içinde olmaları gerektiğinin altını çizdi. Sözlerinin devamında büyükşehir belediye yetkililerinin yanı sıra, salonda bulunan izleyicilere, özellikle teşekkür ederek, nicel açıdan yeterli olmasa da nitel açıdan oldukça değerli ve duyarlı bir azınlık önünde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  24 Kasım Öğretmenler Günü'nün yaklaşmasından ötürü "Öğretmenim" adlı şiirini de seslendiren Tuna, konuğu M. Hanefi İspirli'yi kürsüye davet etti.
 
Kamuran Tuna Moderatörlüğünde söz alan İspirli ise "Türk şiiri ve edebiyatı üzerine, Trabzon'dan yetişen güçlü kalemlerin varlığını hatırlatarak, sayı açısından kadınlarımızın şiir dünyasındaki yerinin oldukça yetersiz olmasına rağmen ülkemizde Trabzon'dan üç kadın şairimiz divan edebiyatındaki yerini almayı başarmıştır". İfadelerini kullandı. "Trabzon'un her yönüyle dolu bir şehir olduğunu ancak bu değerlerin elde tutulamadığını belirten M.Hanefi İspirli, edebiyatın önemli bir dalı olan şiir'e dair, yurt içi ve yurt dışına yönelik izlenim ve örneklemeler eşliğinde derinlemesine bir  analiz yaparak, şiirin dünü ve bugünü hakkında esaslı bilgiler sundu. Edebiyatla uğraşan insanların topluma zarar vermeyen bireyler olduğuna da dikkat çeken İspirli, toplumlarda ne kadar çok şair ve  sanatçı ruhlu insan varsa, topluluklar o nispette huzur ve sükunet içinde yaşarlar". Sözlerine yer verdi.  Program, M. Hanefi İspirli'nin kaleme alıp, seslendirdiği şiiri'nin ardından  günün anısına fotoğraf çekimiyle tamamlandı.
 
29d3afeb-7b3e-4db6-a69c-21cb683a4a63.jpg
Bu haber toplam 185 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim