• İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

TYB Trabzon Şubesi, Merkez Ortahisar İlçesi Yavuzselim İlköğretim Öğrencileriyle Buluştu

TYB Trabzon Şubesi, Merkez Ortahisar İlçesi Yavuzselim İlköğretim Öğrencileriyle Buluştu
TYB Trabzon başkanlığının, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okul öğrencilerine yönelik farkındalık programları devam ediyor.

Trabzon merkez Ortahisar ilçesi Yavuzselim İlköğretim okuluna konuk olan başkan Kamuran Tuna ve şube üyesi Mustafa Mazlum’un sunumu ile “Okuma Alışkanlığı ve Kültürü” konulu etkinlikte yaklaşık yüz kişilik öğrenci grubuna hitap edildi.

Programda, başkan Kamuran Tuna tarafından yapılan tanışma ve selamlama konuşmasını müteakiben, Mustafa Mazlum’un sunumuyla devam eden faaliyet akışında, eğitim-öğretim şartlarının dünü ve bugünü ele alınarak, öğrencilere yönelik derinlemesine aktarımlar yapıldı. Geçmişte yaşanan olumsuz şartlarla, çağımızın modern koşullarına dikkat çekilerek, bu konforun öğrencilerimizi rehavete düşürmemesi gerektiği ifade edildi. Mazlum tarafından kaleme alınan ve geçmişten günümüze köprü niteliğindeki öykü kitabından okuduğu kısa pasajlarla mazideki yaşanmışlıklar tasvir edildi. Zaman zaman şiir seslendirmeleri de yapılan etkinlikte, okumanın ve edebi kültür alışkanlığını özümsemenin yararına vurgu yapılarak, öğrencilerin soruları yanıtlandı. 

Program sonunda söz alan başkan Kamuran Tuna, “Trabzon ilimizde mevcut ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde eğitim öğretim veren okul öğrencilerimizle buluşarak sürdürdüğümüz edebi faaliyet geleneğimiz artan bir ivme ile devam edecektir. İnternet dünyası ve teknoloji çağının doğrudan içine doğan yeni kuşak gençlerimizin, geleneksel öz değerlerimizden kopmadan, günümüz dünyasının sunduğu avantajları müspet şekilde kullanmayı esas alarak, müreffeh yarınlara doğru emin adımlarla yürüyeceklerine dair inancım tamdır. Önemli olan çok çalışmak, doğru kaynaklardan yeterince yararlanmak ve sosyal medyanın ile güncel çağın bazı tuzaklarından kaçınmaktır.” Şeklindeki ifadelerini takiben, okul idaresine teşekkür ve öğrencilere kitap takdimi ile faaliyet tamamlandı.    

ae55124b-2683-4f31-9a8a-9839a06bac72.jpg

Bu haber toplam 146 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim